PUBLICITAT

Albert Llovera serà candidat al Premi Príncep d'Astúries en Esports

  • El Govern valorà el seu palmarès esportiu però també que és un exemple de tenacitat, força de voluntat i esperit de superació
15022013-llovera
El cap de Govern, Toni Martí, rep el pilot Albert Llovera al seu despatx per comunicar-li la decisió del Govern de presentar-lo com a candidat al Premi Príncipe de Asturias en categoria d'esports. Foto: ÀLEX LARA

El Govern d'Andorra proposarà Albert Llovera com a candidat al Premi Príncipe de Asturias en la categoria d'esports. L'Executiu va prendre la decisió en la sessió d'aquest dimecres i ho ha fet públic aquest divendres després que el cap de Govern, Toni Martí, li ho comuniqués oficialment a l'esportista al seu despatx. Va ser l'ambaixador andorrà a Espanya, Jaume Gaytan, qui va avisar al Govern que Andorra podia presentar un candidat als premis internacionals per disposar de seu diplomàtica a l'Estat espanyol.

El secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, ha explicat els motius que han conduït al Govern a proposar al pilot andorrà de ral·lis com a candidat al Premi Príncipe de Asturias. Cerqueda no només s'ha referit al seu palmarès al darrera del volant -campió de ral·lis d'Espanya sobre terra-, sinó també a la seva qualitat humana i com a exemple de tenacitat, força de voluntat i esperit de superació: 'és una referència a tot arreu on va', ha afegit el secretari d'Estat d'Esports.


Albert Llovera, per la seva banda, s'ha mostrat molt content i agraït. 'Per mi és un dels premis que sempre somies' i 'és un reconeixement molt maco'. El pilot de cotxes ha explicat que ja va estar nominat al Premi Laureus i que, malgrat no aconseguir-lo, va rebre el reconeixement per part de tothom. Llovera ha recordat les dificultats afegides a l'hora de practicar l'automobilisme per la seva paraplègia.


El Govern té de temps fins el 14 de març per presentar la candidatura de Llovera. Ho farà a través de l'Ambaixada espanyola i en el dossier hi ha de constar un escrit on s'exposin clarament els mèrits extraordinaris de la candidatura i la seva transcendència internacional. A més, es podran adjuntar tots els documents que es considerin oportuns per acreditar els seus mèrits i que aportin dades rellevants complementàries, segons consta en el reglament del certamen. La cerimònia de lliurament dels Premis se celebrarà a Oviedo durant la segona quinzena del mes d'octubre.


Aquest premi l'han rebut esportistes de la talla de Xavi Hernàndez i Iker Casillas (2012); Haile Gebrselassie (2011); Yelena Ysinbayeva (2009); Rafa Nadal (2008); Michael Shumacher (2007); Fernando Alonso (2005); o les seleccions espanyoles de Futbol (2010) i Bàsquet (2006).

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT