Tercer podi de Bellés a Pelvoux amb un segon lloc en la cursa vertical

• Dusautoir, sisena, torna a estar entre les millors fèmines i en nois Vila és el millor andorrà amb un 30è lloc
MONT PELVOUX

Inka Bellés en plena ascensió durant la cursa vertical d'ahir a Pelvoux, amb mig quilòmetre de desnivell positiu Foto: FAM

Un dia més Inka Bellés ha aclaparat tota l'atenció tricolor en els Mundials de Pelvoux, ahir en la cursa vertical. La corredora de l'equip de joves de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va sumar el seu tercer podi en aquesta cita, amb el segon lloc de la categoria júnior.

Bellés va arrodonir una setmana impecable per a ella, en la qual ha estat primera en l'esprint i tercera en la individual de la seva categoria. Ahir en, segona amb un temps de 19 minuts 14 segons que només va superar, per menys d'un minut, la italiana Alba de Silvestro. Ben a prop de l'andorrana va acabar la francesa Sophie Mollard, que va completar el podi després d'una carrera en la qual De Silvestro es va escapar d'inici i Bellés, que va intentar seguir-la, va saber conservar amb èxit la seva posició. Carlo Ferrari només va tenir paraules de satisfacció per a la seva alumna: «Ha aprofitat el dia de descans per recuperar i de nou ha fet una cursa regular, afavorida per les característiques del terreny que beneficien els seus punts forts, la passa llarga que té i la lliscada. Ha estat fantàstica».

L'altra gran protagonista de la delegació andorrana en la cinquena jornada de competició va ser Soñphie Dusautoir, que es va fer amb el sisè lloc en la categoria sènior després de tenir les posicions de podi a l'abast durant el transcurs de la carrera. En tot moment es va moure pel grup capdavanter i a partir de mitja cursa es va afiançar en la cinquena plaça fins que pocs metres abans de la meta va ser superada per la italiana Gloriana Pellisier. Dusautoir va acabar a 44 segons d'Emilie Forsberg, tercera en el podi juntament amb Mireia Miró i Laetitia Roux, de nou campiona. «No era el seu perfil ideal de recorregut però s'ha sabut adaptar a les circumstàncies i ha tornat a sorprendre's gratament», van ser les sensacions de Ferrari.

En nois el millor andorrà va ser Ferran Vila, qui va complir l'objectiu d'entrar entre els trenta primers malgrat que les potències mundials de nou van poder competir amb fins un màxim de vuit corredors. Jordi Solé va ser 32è David Albós i Joan Vilana, que no es van trobar còmodes, van ser 38è i 41è, respectivament, i Xavier Areny, amb molèsties als isquiotibials, tampoc no va rendir al màxim i es va haver de conformar amb el el 54è millor temps absolut i el 14è en la categoria sub-23.

Per últim Jaume Planella va finalitzat dotzè en la categoria júnior i en la cadet Oriol Bertran va ser 10è.

VILANA I DUSAUTOIR TORNEN / Vilana i Dusautoir tenien previst tornar ahir mateix al Principat, donat que ja no han de competir més a Pelvoux. Tan sols resta una jornada als Mundials, la d'avui, en la qual hi haurà la prova de relleus. Andorra tindrà dos equips: el sènior format per Solé, Vila, Albós i Areny; i el de joves, amb Bellés, Planella i Bertran. L'objectiu serà defensar la cinquena posició per països, que en cas de ser així significaria per a Andorra el millor resultat en uns Mundials.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.