PUBLICITAT

Vives diu que respecta els homosexuals però demana cautela a l'hora d'abordar el debat del matrimoni

  • Ha afegit que el matrimoni cal reservar-lo per a les unions entre un home i una dona
  • El copríncep ha alertat que de vegades aquests són temes que els legisladors potser no han examinat prou
14022013 vives
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha estat entrevistat aquest dijous al programa Ara i Aquí de RNA. Foto: RTVA

El copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha mostrat el seu respecte vers el col·lectiu homosexual però ha demanat cautela a l'hora d'abordar el debat sobre la possibilitat que dues persones del mateix sexe puguin contraure matrimoni. Vives ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA on ha manifestat que si les proposicions de llei socialdemòcrates sobre els matrimonis homosexuals i la despenalització de l'avortament prosperessin, ell hi serà "si el poble andorrà ho vol" però ha afegit que els andorrans han de saber "allò que m'estan demanant".

Vives ha posat de relleu el seu respecte per les persones homosexuals perquè puguin trobar "camins de realització personal" però ha afegit que el matrimoni cal reservar-lo per a les unions entre un home i una dona. D'aquesta manera ha respost al debat que es podria generar en el si de la societat andorrana si prosperessin les proposicions de llei socialdemòcrates relatives a les unions entre persones del mateix sexe i sobre la despenalització d'alguns supòsits pel que fa a l'avortament.

Vives ha dit que ell respectarà que aquest sigui un tema que els andorrans "trobin la manera d'enfocar-lo" i ha afegit que han de saber quins són els límits i que se n'ha de parlar "enraonadament". El copríncep ha alertat que de vegades aquests són temes  que els legisladors potser no han examinat prou i que poden portar 'conseqüències difícils' i ha manifestat els seus dubtes que Andorra pugui afronta tants canvis en el moment actual.

Joan-Enric Vives ha manifestat que Andorra no és un país retrògrada sinó que camina en la tradició i el dret natural. Pel que fa a la seva posició en el cas que les iniciatives legislatives tiressin endavant, Vives ha dit que "només estaré en aquest cas si el poble andorrà ho vol" i ha afegit que Andorra "ha de saber allò que m'està demanant".

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT