Soulié obté una correcta 39a posició en els 15 km individuals

• L'andorrana, que partia de la 69a plaça, arriba a situar-se 16a a falta d'un terç de la carrera
NOVE MESTO

Laura Soulié competeix als Mundials de Ruhpolding del curs passat Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié no va poder complir amb l'objectiu fixat per la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) d'acabar en el top-30 de la cursa 15 quilòmetres individuals als Mundials de Nove Mesto però es va quedar ben a prop. La biatleta andorrana va finalitzar en una correcta 39a posició després d'una gran primera part de cursa en la qual va arribar a ser la 16a després de tres tirades perfectes, quan la cursa era en el quilòmetre 9. A més va acabar a poc més d'un minut del 30è lloc, un temps mínim que demostra la igualtat que hi havia entre les corredores de mitja taula.

Soulié va començat al darrera, en la 69a plaça –heretada del resultat que havia obtingut en l'esprint– en el primer quilòmetre a 23 segons del millor temps, però després a cada volta va anar millorant, sobretot quan després de la primera tirada ja era de sobte la 32a a 46 segons.

A partir de llavors va mantenir el ritme i de nou gràcies a una tirada impecable es va situar la 18a a 1min 36s del millor crono.

En els dos següents quilòmetres va perdre alguna posició fins situar-se 23a en el quilòmetre 8, però en la tercera tirada, novament perfecta, va recuperar posicions per tornar a situar-se la 16a a 2min 8s de la primera.

PERD LLOCS PER LA QUARTA TIRADA / Soulié mantenia la posició i només en perdia una en el quilòmetre 10, mentre que en l'11 era 22a, i és quan va arribar la quarta tirada en la qual va fallar dos tirs que la van allunyar del top-15 per passar a ser la 34a a 4min 58s. Així, va intentat mantenir la posició, per passar el quilòmetre 13 36a –a 5min 26s– i 38a en el 14 –a 5min 43s– per acabar finalment en la 39a plaça amb un temps total de 50min 55,7s, a poc més de sis minuts de la campiona, la noruega Tora Berger.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, valorava el treball de la biatleta: «Malgrat no assolir l'objectiu dels 30 penso que és un bon resultat situar-se entre les 40 del món. Crec que s'ha fet bona feina i una bona cursa, i hem de valorar-ho així».

LA ‘MIMI' NO FARÀ EL GEGANT / En els Mundials d'esquí alpí ahir no va haver-hi jornada però sí novetats per part de la FAE. Per decisió tècnica finalment ha decidit fer tan sols l'eslàlom del dissabte vinent i no correrà el gegant, que inicialment també havia previst. Quant al gegant masculí FIS d'avui, classificatori per a la cita mundialista de demà hi seran Roger Vidosa (dorsal 1) ), Kevin Esteve (7), Joan Verdú (10) i Marc Oliveras (25) mentre que Nil Ruiz farà l'eslàlom classificatori el dissabte.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.