PUBLICITAT

Els veïns de Carlemany amenacen el comú escaldenc

  • L'Associació manifesta que si no atura la reunió de poble «en sortirem tots malparats»
  • Els portaveus acusen la corporació de voler afavorir una avinguda de luxe al Clot d'Emprivat
L. F. M.
ESCALDES-eNGORDANY

Periodic
La roda de premsa de l'Associació de veïns de l'Avinguda Carlemany, ahir. Foto: TONY LARA

l'Associació de veïns de l'Avinguda Carlemany va convocar ahir una roda de premsa per anunciar que si el comú no desconvoca la reunió de poble del dia 19 de febrer, «hi haurà un abans i un després». La seva presidenta, Esther Santuré, va dir que la «reunió de poble serà contraproduent», ja que ens aquestes reunions «està demostrat que no s'arriba a un consens»; segons Santuré, «quan es gestionen aquest tipus de projectes, primer s'ha d'arribar un consens en les reunions prèvies» i posteriorment fer la reunió de poble. En la reunió «encara hi haurà més posicionaments diversos que portaran a enfrontaments. En sortirem malparats. I això sí que no ho vol ningú».

Així doncs, tal i com van admetre els veïns, les posicions s'han radicalitzat; l'associació es va mostrar disposada a dialogar, això sí, amb la condició sine qua non que «el comú faci un pas enrere». Segons Santuré, «estem oberts al debat, però començant des de zero i sense l'objectiu de peatonalitzar».

EFECTES SECUNDARIS / Prèviament a la roda de premsa, l'Associació havia organitzar una reunió, a la qual hi van assistir una trentena de persones, amb l'objectiu de demostrar «que no som quatre, com alguns diuen» i que «tenim arguments». Entre aquests arguments per negar-se a la peatonalització, estan les conseqüències negatives que se'n poden derivar i que, segons l'associació, «el comú està amagant». Cristina Canut, membre de la junta, va dir que la corporació «només està treien a la llum la part positiva dels estudis d'altres països, però hi ha inconvenients que el comú no menciona». Entre ells va destacar alguns efectes secundaris, com serien l'increment del preu del metre quadrat i l'emigració dels residents tradicionals, «degut a les incomoditats i a l'increment del cos de vida». En aquest sentit van destacar que «hi ha més de 1.100 persones a l'avinguda Carlemany i a la Plaça Coprínceps als que no se'ls ha consultat i se'ls manté desinformats».

Afavorir interessos particulars / L'associació va presentar també un conjunt d'inconvenients que comportaria la peatonalització, entre els quals van destacar «la incompatibilitat amb les marques de luxe», en aquest sentit van dir que no entenien perquè el comú vol convertir Carlemany en «un Portal de l'Àngel quan podem aspirar a ser un Passeig de Gràcia». La peatonalització comportarà «un canvi de tipologia del comerç, destinada a l'usuari jove, amb franquícies barates, oci i restauració ràpida». Pel que fa a les declaracions d'Àlex Armengol, referent a que estarien interessats a crear «un eix de luxe situat a l'Av. Consell de la Terra», l'associació va qüestionar els interessos del comú i la Cambra per estar «disposats a sacrificar la nostra avinguda per afavorir els interessos posicionats al Clot d'Emprovat».

INFORME A GM CONSULTORS / Canut va explicar que saben que el comú «ha sol·licitat un estudi d'impacte econòmic a GM Consultors, però no ens garanteixen que sigui neutral», per això van afegir que «si no podem participar en l'elaboració de l'estudi, ens veurem obligats a encarregar un cotra-estudi».

Els veïns també van carregar contra la Cambra de Comerç, ja que no entenen que si en l'informe que aquesta va realitzar el 2010 per la reactivació del comerç, «la peatonalització era la opció 38 de 50 possibles solucions», ara l'estiguin defensant com la més viable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT