Bellés no afluixa i torna a pujar al podi en la cursa individual

• La corredora de la FAM obté el tercer lloc júnior, Planella és dotzè i Bertran, novè millor cadet
MONT PELVOUX

La cursa individual cadet i júnior, en la imatge de la dreta amb Inka Bellés i a l'esquerra Jaume Planella, ahir Foto: FAM

Inka Bellés no afluixa el ritme malgrat el cansament. La representant júnior femenina de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va tornar a pujar al podi ahir en la cursa individual en obtenir la tercera posició, tot i que no havia tingut ni 24 hores per descansar de l'esforç fet dilluns, dia que es va proclamar campiona del món de la seva edat en l'esprint.

Sense temps per assaborir aquell or Bellés ja té al sarró un altre bronze, aquest de gran importància perquè es tracta de la prova reina dels Mundials que s'estan disputant a Pelvoux (França).

Bellés va fer una marca de 55min 53s i només va ser superada per dues de les seves grans rivals en el circuit de la Copa del Món: per la italiana Alba de Silvestro, campiona amb una marca de 52min 6s i per la francesa Sophie Mollard, segona amb un temps de 52min 57s. L'actuació de Bellés es va merèixer les lloances del director tècnic i esportiu de la FAM, Carlo Ferrari: «Un podi sempre és bo, Arribava carregada de cames de l'esprint i tot i així avui ha tornat a estar entre les millors de la seva edat».

En nois Jaume Planellava finalitzar dotzè malgrat rebre una penalització per no deixar els pals de la manera que exigeix el reglament en l'àrea de canvi de material. La FAM va recórrer sense èxit, però el minut amb què va ser sancionat no el va perjudicar de cara a la classificació final. «Ha fet una bona cursa, mantenint una gran lluita per darrere dels corredors de les grans potències mundials, que han estat els que han acabat per davant d'ell», va assenyalar Ferrari.

Per últim, en la categoria cadet, Oriol Bertran va acabar novè amb un temps de 53min 54s. Segons el director tècnic li ha faltat «una mica d'empenta en les ascensions» i també li ha passat factura el fet d'haver competit ahir en l'esprint però també va destacar que la seva progressió «és bona i estem contents amb aquest resultat».

Avui de nou hi ha prova individual, en aquest cas en la categoria sènior. Jordi Solé ocuparà la vacant de Ludovic Albós juntament amb Joan Vilana, Ferran Vila i David Albós com un dels quatre convocats per competir en la categoria masculina, amb l'objectiu de tenir un corredor entre els trenta primers. Xavier Areny buscarà assolir el top-ten sub-23 i en fèmines Sophie Dusautoir lluitarà per fer-se un forat entre les sis primeres classificades. «El podi no queda molt lluny però és una fita massa difícil», va indicar Ferrari.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.