L'estrena mundialista se salda amb una 45a plaça

• Esteve acaba a més de tres segons de l'objectiu i Oliveras se surt del traçat
SCHLADMING

Esteve, durant una cursa d'una temporada anterior Foto: EL PERIÒDIC

El debut als Campionats del Món d'Schaldming (Àustria) dels primers esquiadors andorrans es va saldar amb la 45a posició de Kevin Esteve al supergegant. Així mateix, Marc Oliveras va acabar fora de cursa en sortir-se de la pista.

Amb el dorsal 43, Esteve va finalitzar a 6,24 segons del guanyador, el nord-americà Ted Ligety. L'andorrà va marcar un temps de 1min 30,20s després d'una cursa en què en el primer parcial perdia 1,03 segons. Després, amb una velocitat de 73km/h, va passar pel segon punt de control cronometrat amb 3,31s de retard, per arribar a meta a 6,24. Amb el crono de 1min 30,20s, Esteve va finalitzar a 3,19 segons de l'objectiu de la FAE, que és posar els seus corredors entre els 30 millors.

Pel que fa a Oliveras, va sortir ràpid, i en el primer parcial perdia 0,76 segons, però es va sortir del traçat abans d'arribar al segon punt cronometrat. Amb tot, l'andorrà no va caure. Segons el tècnic Simon Bastelica, va ser un supergegant «difícil d'esquiar» en què els andorrans van cometre «algunes errades».

Avui no hi ha competició amb andorrans als Mundials, a excepció d'Esteve i Oliveras, que seran als entrenaments de la prova de descens tant avui com demà, per tenir la prova mundialista dissabte. Així mateix, demà entrarà en acció Mireia Gutiérrez en la supercombinada.

JORDAN, A LA COPA DEL MÓN / Avui se celebra a l'estació suïssa de Silvaplana la Copa del Món de freeski d'slopestyle, amb la presència de l'andorrà Scotty Jordan. Avui es disputen les qualificacions, mentre que les finals seran divendres. Tots els equips han tingut problemes per poder entrenar en condicions en un circuit en mal estat, tot i que ahir ja ho van poder fer-ho. A les finals es classifiquen els 12 millors.

Per a m�s informaci� consulti l'edici� en paper.