PUBLICITAT

Un treballador inicia una vaga de fam perquè considera que va ser acomiadat de manera improcedent

    • Esquerda explica que va ser acomiadat després de treballar 26 anys, estant "de baixa mèdica i administrativa"
06022013-VAGADE FAM
Toni Esquerda davant la seu de Morabanc. Foto: ANA
Un extreballador d'una entitat bancària, Toni Esquerda, ha iniciat una vaga de fam per protestar per haver estat acomiadat mentre estava de baixa. Així ho ha assegurat des de davant de la seu de Morabanc, a l'avinguda Meritxell, on s'ha instal·lat aquest dimecres al matí amb un cartell que anuncia la vaga de fam i amb la seva motocicleta amb diversa documentació sobre el cas. Esquerda ha explicat a l'ANA que va ser acomiadat després de treballar 26 anys a l'entitat, estant "de baixa mèdica i administrativa'" De la seva banda, l'entitat bancària ha assegurat que es va procedir a finalitzar la seva relació contractual "ajustant-se en tot moment a la legislació laboral", i que el cas té un procés judicial obert.

Esquerda ha explicat que pateix diverses malalties cròniques com a conseqüència d'una descarrega elèctrica que va patir de petit, que li ha provocat complicacions a nivell neuronal, té una cama sense mobilitat, i ha desenvolupat reuma, artrosi i fibromiàlgia. Assegura que està de baixa des del juliol del 2011 i que l'entitat el va acomiadar el febrer del 2012 al·legant "una falta molt greu".

A través d'un comunicat, Morabanc ha indicat que el banc va procedir a la finalització de la relació contractual amb aquesta persona "ajustant-se en tot moment a la legislació laboral, com fa en tots els casos". A més, han informat que el cas té un procés judicial obert i mentre sigui així i com és habitual, el banc no comentarà cap detall fins a conèixer la sentència per no interferir en el procés.

Així, tot i que el cas està als tribunals, Esquerda ha iniciat la vaga de fam per "recuperar la dignitat", ja que considera que la justícia "és molt lenta" i no hi confia, assegurant que "un batlle no deixa de ser un ésser humà, que pot tenir o no influències, i que el dia de la sentència es pot aixecar de mala lluna i donar la raó al banc". També ha afegit que el procés judicial "és un judici paral·lel i que això és el meu judici", i que "més val morir de peu que viure agenollat".

Per aquest motiu, ja fa un parell de mesos que va iniciar les protestes mostrant la documentació del cas davant de la seu de l'entitat, i fa setze dies que ha iniciat una vaga de fam indefinida emparant-se en el tractat de Malta, per la qual cosa "si arribés a una situació greu no se li podria administrar aliment de cap manera".

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT