PUBLICITAT

Unificació del transport públic

  • El concurs nacional del l'any que ve té com objectiu evitar que «se solapin serveis»
  • Els cònsols estan d'acord amb el Govern que cal «optimitzar» els recursos
L. F. M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge d'el bus Express que va des de la capital fins a Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

el 2014 l'Executiu convocarà el concurs nacional per al servei de transport públic del Principat, i la idea és aconseguir unificar-lo tot; el Govern i els comuns ja fa un any que treballen en aquest tema, i és que actualment aquest servei presenta diversos problemes que preocupen als òrgans governamentals i representa «una despesa molt elevada».

Tal i com va explicar ahir la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, per una banda hi ha serveis que «se solapen», com és l'exemple d'Aixirivall, «on hi ha transport públics del comú, diversos transports escolars, i després els regulars» i per l'altra, hi ha un cert desconeixement, «que fa que molts turistes no sàpiguen quin transport han d'agafar».

A més, Gil va afegir que existeixen certs «punts febles», on no hi ha transport per arribar a alguns destins turístics, en aquest cas la cònsol va posar d'exemple Naturlàndia, on no hi arriba cap línia regular. En resum, que hi ha «molts transports que la gent desconeix i que no ens donen en el servei que necessitem».

Dades / Busos comunals, escolars, línies regulars, transports a pistes i busos d'hotels operen a la xarxa viària. Durant un any els comuns han recopilat les dades, i juntament amb les aportades per la Unió Hotelera, la CEA i les pistes d'esquí, l'Executiu haurà de realitzar un mapa que «esperem que tingui uns resultats òptims per tothom».

Segons la cònsol major de Sant Julià, l'objectiu de Govern amb aquest concurs nacional és, doncs, «evitar que se solapin serveis». Gil va afegir que «la cobertura s'ha de donar, però cal optimitzar els recursos».

Si serà el Govern o no qui es faci càrrec de la despesa de tot el transport públic del Principat «encara no s'ha parlat»; segons Gil les converses no han arribat encara a «aquest nivell», però sí que va precisar que els cònsols «haurem de valorar fins a quin punt pot arribar el Govern amb aquest concurs nacional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT