PUBLICITAT

Bartumeu considera que el PS ha de tornar a engrescar

  • El perill real de la crisi és que el partit es «vagi empetitint» per la marxa de molts dels seus militants
J.R./J.R.B.
ANDORRA LA VELLA

Bartumeu va afirmar que la millor definició de la situació actual que travessa el Partit Socialdemòcrata és que ha saber tornar a engrescar. Per al president del grup parlamentari el perill real és que el partit «es vagi empetitint» amb una visió reduccionista que provoqui la marxa de gent que li dóna suport. Segons el polític hi ha moltes persones que actualment estan dins de la formació que no tenen activitat orgànica perquè creuen que « no hi ha una direcció que engresqui, que tingui un projecte clar».

Jaume Bartumeu espera que no es produeixi cap escissió després del Congrés que la formació celebrarà el proper mes de maig. En la línia expressada pel expresident de la formació, Víctor Naudi, es va reafirmar en la necessitat de debatre sobre les idees i no tant sobre les persones. Considera que el debat s'ha de centrar ara en recuperar la «força d'un partit transversal, de centre-esquerra, que des de l'esquerra mira cap al centre i que fa propostes que van més enllà de les fronteres de la socialdemocràcia». També va indicar que a la ciutadania el que realment el preocupa és que «el PS estigui encallat i que sembli es vulgui escorar cap a posicions molt minoritàries»

Per a Bartumeu els socialdemòcrates necessiten retrobar-se amb l'esperit que els va permetre guanyar les eleccions del 2009, «un país necessita un partit que pugui assegurar l'alternança». Sobre la controvèrsia generada arran de la seva persona, es va limitar a assegurar que «és un debat que s'ha promogut des de fora, especialment des del microcosmos polític-mediatic del país i ha contaminat dins del partit».

En relació al proper congrés, el president del grup socialdemocràta es manté a l'expectativa del que pugui succeir, «ja veurem quin color intern tenen les candidatures», va afegir.

GERARD BARCIA / De la seva banda, el president suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Gerard Barcia va valorar en declaracions a RNA la situació que es viu en el si del Partit Socialdemòcrata i que va desembocar, entre altres conseqüències, en la dimissió del fins ara president Víctor Naudi. Barcia va reconèixer que el partit «no està passant pel seu millor moment» però es va mostrar confiat en què pugui sortir reforçat d'aquesta situació. De tota manera, va parlar de la «incomoditat» d'alguns membres i d'ell mateix durant els darrers temps afirmant que hi va haver moments en els que no sabia si estava «en un partit, una associació ciutadana o un sindicat».

Pel que fa a si ara és el moment per encetar aquest debat intern, Barcia va dir que hi ha «una part àmplia»del partit que veia que es podia arribar al congrés i tancar-lo en fals si no es feia alguna cosa. També va indicar que ara el PS es troba en un moment de reflexió en el que ha de decidir si vol ser una alternativa de govern o no, perquè sinó s'aposta per la «governabilitat i la pluralitat» se li poden complicar les coses.

Barcia va alertar que si el PS no surt enfortit d'aquesta situació «pot passar qualsevol cosa» perquè hi ha gent que no s'hi acaba de sentir còmoda. En aquest punt, va afegir que el PS només pot viure com un partit aglutinador i que només té sentit en un país com Andorra com a alternativa de Govern, és a dir, que «no pot ser un partit residual perquè no sobreviuria». En aquest sentit, va assenyalar que espera a veure com evoluciona la situació i va indicar que la comissió gestora que s'ha de constituir demà dijous serà l'inici per veure cap on va el partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT