PUBLICITAT

Andorra aspira al 'top-ten' en la classificació per països a Pelvoux

  • Jacques Soulié durà una delegació formada per sis corredors sèniors, el sub-23 Areny i tres joves
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ludovic Albós, en la individual de la Font Blanca 2012, a Arcalís Foto: ÀLEX LARA

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va fer oficial ahir la llista de la delegació que es desplaçarà la setmana vinent a Pelvoux amb motiu dels Campionats del Món, la competició més important de la temporada. Finalment hi haurà un equip complert format pels corredors de la categoria absoluta Joan Vilana, Ludovic i David Albós, Ferran Vila, Jordi Solé –reserva–, Sophie Dusautoir, el sub-23 Xavier Areny, els júniors Inka Bellés i Jaume Planella i el cadet Oriol Bertran.

L'aspiració, per tant, serà entrar en el top-ten de la classificació per països, resultat que ja es va aconseguir l'any passat –vuitè lloc– en els Europeus disputats en el mateix lloc, Pelvoux, o fa dos anys –novena plaça– en els Mundials de Claut. Es preveu una setmana moguda, farcida de competicions una rere l'altra des del diumenge 10 de febrer fins el divendres 15, últim dia de competició i segons el seleccionador nacional, Jacques Soulié, «tot l'equip està en línia ascendent tret de Ludovic Albós, que a causa de la seva feina no ha pogut competir encara aquest any. De tota manera ell també ha donat signes d'estar en el punt físic adequat».

PROVA PER EQUIPS PER COMENÇAR / La delegació tricolor partirà divendres cap a Pelvoux amb Soulié i el director tècnic i esportiu de la FAM, Carlo Ferrari, al capdavant. Diumenge es donarà el tret de sortida amb la cerimònia inaugural i la desfilada, i l'endemà, dilluns ja començarà la traca.

La primera jornada es centrarà en la prova per equips sènior. És una de les més fortes per a l'equip andorrà. Hi participaran les parelles Vilana-Vila, David i Joan Albós i Areny-Solé. Els tres equips poden acabar entre els 20 primers.

DILLUNS LLIURE / Dimarts hi haurà l'esprint, una carrera explosiva. Hi ha qualificacions i els 16 millors, les finals en eliminatòries de quarts de final, semifinal i final. «L'aposta és per a les proves de parelles i l'individual. Aquest dia el deixo lliure, qui vulgui dedicar-lo a descansar podrá fer-ho», va avançar ahir Soulié.

DIMECRES, LA INDIVIDUAL / Dimarts el protagonisme serà per als joves, que afrontarant la cursa individual cadet amb Bertran, la júnior amb una Bellés que aspira al podi i un Planella que buscarà el top-ten, igual que Areny en la sub-23. Dimecres tornarà a centrar-se l'atenció en els sèniors de nou amb la individual. Només poden disputar-la quatre per país en cada categoria i Andorra buscarà un top-30 en la masculina amb els Albós, Vila i Vilana, i en fèmines Dusautoir buscarà el tercer calaix del podi per darrera de l'espanyola Mireia Miró i la francesa Laetitia Roux, les grans favorites al triomf que estan per sobre de la resta.

DIJOUS I DIVENDRES, PER Als ExPErTS / Els dos últims dies seran per a corredors especialistes que els països de referència porten perquè facin exclusivament aquestes curses. Dijous serà la cronoescalada per parelles i Andorra lluitarà pel top-20 amb els Albós d'una banda, i amb Vilana i Vila de l'altra. Divendres, els relleus que faran, segons Soulié «els quatre que estiguin en millor forma». Perquè tothom tindrà les forces al límit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT