PUBLICITAT

Matinal amb Alex i crispetes

  • Kubrick ?cola' ?La naranja mecánica' a la primera edició del Gran Revival H L'acompayaran ?Reservoir Dogs' i ?Amor a quemarropa
A.L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alex i Pete acaben la feina; al fons, la víctima, Adrienne Cor Foto: EL PERIÒDIC

El paio aquest d'aquí al costat, que gasta mirada estràbica i fila de psicòtic irrecuperable, és Malcolm McDowell; Alex, per als amics, aquella perla capaç de perpetrar una violació a sang freda i al ritme de Cantando bajo la lluvia, i anar-se'n després tan panxo al Korova a atiforrar-se d'aquella potinga blanquinosa –ecs. Per a molts dels cinèfils per sota de la vintena, per no dir de la trentena, Alex és probablement un autèntic desconegut. I la majoria dels que es moguin per sota del mig segle l'hauran disfrutat com a molt a la petitat pantalla. Així que és una notícia de les grosses –i senyal que la democràcia assembleària no és del tot pèrfida– que els electors d'El Gran Revival hagin escollit La naranja mecánica, aquest megaclàssic de la ciència ficció dels 70 aque porta la firma d'un dels grans Stanmely Kubrick, entre les quatre pel·lícules de la primera entrega d'aquesta estupenda iniciativa dels cines Illa Carlemany. Ja saben, aquella ocurrència de donar la veu i el vot als internautes perquè confeccionin una cartellera a través del Facebook. Doncs la primera cartellera ja és aquí: a La naranja mecánica l'acompanyaran Reservoir Dogs, Amor a quemarropa i –glups– Paranormal Activity IV. No hi ha hagut sorpreses d'última hora, i s'han imposat les que havien arribata l'última setmana de gener en les primeres posicions.

Atenció als horaris, perquè la direcció del multisala ha escoltat el clam popular i ha incrementat considerablement el nombre de sessions: les projeccions tindran lloc els dilluns i els dimarts en horari de tarda (18 hores), vespre (20.15 hores) i nit (22.30 hores), amb una matinal de dimenge (12 hores). Vaja, que només calen unes crispetes, i l'efecte vintage està fet. La primera cita serà amb Reservoir Dogs, el debut de Tarantino en la direcció (11, 12 i 17 de febrer). Segur que la recorden: aquella en què una colla de lladres amb noms de plastidecor intenta descobrir en successius flash backs el topo que els ha venut a la policia. DEsprés vindrien Pulp Fiction, Jackie Brown i tota la patuleia de killbills; però com Reservoir, cap, Quentin. Que hi farem.

La segona cita també té regust Tarantino: ell és el guionista d'Amor a quemarropa, només un any més jove que Reservoir Dogs i rara incursió de Tony Scott en el thriller romàntic amb perdedors de pa suat amb oli (Christian Slater i Patricia Arquette). Es projectarà el 18, el 19 i el 24 de febrer, i no deixa de sorprendre que es colés entre les elegides. No tant, això sí, com La naranja mecánica, una relíquia collita del 71 que té cita confirmada el 25 i el 26 de febrer, i la matina del 3 de març. Per acabar, el fenomen absolutament marcià de Paranormal activity IV: si la primera feia basarda, la quarta entrega deu ser directament terrorífica. Però és el que el poble sobirà ha decidit, i també la prova que la democràcia directa condueix en ocasions a la barbàrie (encara que sigui cinematogràfica). Li guarden tanda els dies 4, 5 i 10 de març. Per cert, a partir de dijous, nova edició del Gran Revival: es tractarà primer d'escollir gènere; a partir d'aquí, s'obriran les eleccions per a al revivals del març.

Però no avancem esdeveniments. Per anar-vos ambientant, proveu amb la Novena de Beethoven i assageu la vostra millor mirada de sociòpata reincident. Això sí, no us estranyi si l'endemà la gent surt pitant només de veure-us passar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT