PUBLICITAT

Llovera repeteix a l'Espanyol

  • L'acord amb Abarth hi és, tot i que el pilot va rebre abans del Nadal una trucada d'Skoda per al Mundial
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Llovera, envoltat pel campió del món, Sebastien Loeb, i el seu copilot Daniel Elena, durant la passada cita del Ral·li de Catalunya del Mundial Foto: JORDI RIEROLA

El procés de converses i negociacions està molt avançat, i Albert Llovera té gairebé assegurada la seva presència, per segon any consecutiu, al Campionat d'Espanya de ral·lis sobre terra en què es va proclamar campió del Grup N la temporada passada. En un primer moment, l'interès d'Abarth va semblar no ser l'habitual dels últims anys, però finalment l'acord és gairebé total i l'andorrà tornarà a tenir presència a una competició en què es mou amb fiabilitat. Tot això, mentre Skoda va trucar la passada tardor a la porta de Llovera per oferir-li un lloc en el Mundial, cosa que, finalment, no s'ha pogut confirmar en res concret.

Tot i que l'acord amb Abarth ha costat, finalment des d'Abarth Espanya se li ha proposat a Llovera el Nacional de terra amb el mateix S2000 de la temporada passada. La idea és cobrir sis proves del Campionat d'Espanya (CERT), en un calendari que és a punt de fer-se oficial, però que ja se sap que començarà el 5 d'abril a Cervera. A partir d'aquí, la cita amb l'Espanyol inclourà la Rioja, Andalusia, Madrid, Lorca i Girona.

L'OPCIÓ D'SKODA / Si hi ha un equip que en els últims anys està demostrant una fiabilitat i un rendiment espectacular amb el S2000 en el Campionat del Món de ral·lis, aquest és Skoda. El grup tenia fins ara en un dels seus volants el finès Juho Hänninen amb l'Skoda Fabia S2000, però per a aquest 2013 la marca no tenia programa per a ell. Així, Hänninen ha marxat a Ford, amb qui ja està rodant, i mentrestant Skoda buscava pilot per un dels seus volants. Un dels que va tocar va ser Albert Llovera.

L'andorrà era en la llista de candidats fins abans del passat Nadal, fonamentalment perquè el pilot comptava amb el suport de l'austríac Heinz Kinigadner, fundador de ‘Wings for Life', fundació que treballa pels lesionats de la columna vertebral i que té en Red Bull i el grup Volkswagen als seus col·laboradors. Però, el que en principi semblava un camí pla, es va començar a omplir de dificultats i, finalment, Skoda ha tancat la porta a Llovera.

La proposta inicial d'Skoda al pilot andorrà era participar en el Mundial de ral·lis en set curses, de les quals la marca se'n faria càrrec de cinc, mentre que les altres dues haurien anat a càrrec dels espònsors que aconseguís Llovera. Com que finalment Skoda va descartar la idea, l'andorrà ha de mirar cap a Abarth, que novament, tot i les dificultats, aposta per ell per a fer el Campionat d'Espanya de terra per segon any consecutiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT