PUBLICITAT

L'Andorra no acaba de fitxar sigui per joventut o per 'massa car'

  • Justo descarta els dos joves a prova perquè «ara necessitem jugadors de qualitat contrastada»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

La frase de Justo Ruiz en la prèvia del partit contra l'Igualada del passat dissabte que finalment no es va jugar a causa de la neu encara ressona a les parets de la seu del FC Andorra. «O fitxem o anem al pou», va dir. El fet de no jugar comporta per al club tricolor tenir dos partits menys que la majoria dels rivals al grup 2 de la Primera Catalana però la conseqüència dels partits disputats aquest cap de setmana passats és que l'equip de Justo Ruiz s'ha ficat en posicions de descens per primera vegada en el que va de lliga.

L'Andorra ja és al pou, malgrat tenir dos partits menys, i ahir el club va anunciar que els dos jugadors del Sant Just que estaven a prova, Èric Haro i Gonzalo Rosillo, estan descartats. El motiu és estrictament tècnic. Decisió unilateral de Justo Ruiz, que va argumentar els motius d'una manera més que directa: «En un altre moment podrien ser jugadors interessants però tenen 19 anys i ara necessitem gent formada». El perfil que vol el tècnic és clar: que siguin com a mínim d'aquesta categoria i a sobre amb qualitat contrastada. En poques paraules, que marquin, en plural, la diferència perquè en opinió de Ruiz la salvació passa per fer «com a mínim de dues incorporacions».

NO HI HA TERMINI DE FITXATGES / És ara, al famós mercat d'hivern, quan els clubs que ho necessiten busquen reforçar-se però el cert és que a Primera Catalana no hi ha cap termini. Es pot fitxar qualsevol dia de l'any i per això l'Andorra té clar que, sense pausa, no han de precipitar-se. El problema és que es busca un jugador bo, bonic i barat i ara per ara això sembla impossible. Per a Justo només hi ha una equació: «Si volem algú bo s'ha de pagar i pel que sembla no hi ha diners». La rèplica del gerent, Emili Puig, és que són els interessats els que demanen massa: «He parlat amb alguns però ens demanen salaris de Segona B i encara no hem trobat ningú per qui valgui la pena fer un esforç».

Aquí és on xoquen les versions del tècnic, merament esportives, i les del club, que també pensa en la delicada situació econòmica. Justo insisteix a dir: «Jo intento que vingui algú quan abans millor i entenc la situació, però és necessari. Sé que tenim algun front obert però les postures són molt distants». Per contra Puig va detallar: «No hem entrat a negociar amb ningú perquè els que hem temptejat estan massa lluny del que volem oferir».

ELS LESIONATS NO ES RECUPEREN / I així les coses, tals urgències ara per reforçar l'equip venen perquè Ildefons Lima i Marc Pujol, que havien de reaparèixer aquest mes, encara en tenen almenys per un altre. Lima va arribar a incorporar-se al grup però se li va obrir la cicatriu i segons Justo «no queda una altra que esperar perquè és una lesió delicada». Marc Pujol encara té molèsties i no se l'espera com a mínim fins a finals de febrer. I per a l'entrenador tricolor hi ha un problema afegit: «Tots dos porten dos mesos d'inactivitat i no tornaran en plenes condicions».

Si de Mejías –«que tot i estar de baixa també cobra», recorda Puig– ja se sap segur que no jugarà en el que queda d'any, Ilde i Pujol acabaran sense haver arribat a rendir al 100% i amb la permanència en joc Justo està avisant de què la situació esportiva està sent delicada. Té un problema i li ha comunicat als seus superiors de la directiva. Els dies passen, no arriba ningú i a l'horitzó esperen tres rivals directes: Torredembarra, Tecnofutbol i Morell. Entremig pot haver-hi algun dels partits endarrerits. En el pròxim mes l'Andorra es juga la temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT