PUBLICITAT

Els russos s'interessen per comprar negocis

  • Els hotels i explotar la propietat intel·lectual des d'Andorra són dos dels objectius principals
L.F.M.
ESCALDES ENGORDANY

Hi ha una «cosa que interessa bastant al russos: els negocis andorrans que ja estan en funcionament». Pere Joan Tomàs, el Cònsol Honorari de Rússia al Principat, va explicar a aquest rotatiu que cada vegada més els russos s'interessen per les empreses d'Andorra, concretament, els hi pot interessar «des de comprar un negoci ja en marxa a entrar-hi com a socis». Tomàs va afegir que és una bona notícia, ja que «hi ha andorrans i/o residents als quals els hi aniria molt bé trobar un inversor rus».

Els tipus de negocis que tenen atractiu per pel mercat rus són principalment hotels, tot i que els russos també estarien disposats a invertir en empreses en funcionament d'altres sectors. Hi ha un àmbit, però, que atrauria especialment l'interès rus: «explotar des d'Andorra la propietat intel·lectual». Tomàs va explicar que el Principat ofereix «un gran avantatge fiscal» en aquest camp, «probablement el millor d'Europa».

CREACIÓ D'EMPRESES/ El cònsol va precisar que «estan menys interessats en començar a crear empreses des de zero» que a comprar-ne, a banda, però, d'algunes molt específiques, com aquelles «que necessitin una tecnologia particular, però sempre seria amb un nivell d'espai reduït». Com a exemple, Tomàs va dir que els russos podrien voler crear «algun tipus de clínica, ja que són molt bons en algunes especialitats, com per exemple en oftalmología».

El cònsol va voler deixar clar que aquests «són els imputs que m'arriben a mi, però no tinc una precisió determinada».

EL PATI DELS GRANS/Des de que Rússia està en una economia de mercat, «sap que a Andorra pot oferir molts avantatges. Però també sap els que la resta del món ofereix, coneixen Singapur, etc.». Així doncs, Tomàs va dir que «al Principat d'Andorra estem jugant al pati dels grans, tot i que la nostra talla és molt reduïda».

El cònsol honorari va valorar positivament els canvis que ha fet el Govern, en el camp del nou marc fiscal i d'obertura econòmica, «tan bona per als russos com per a qualsevol inversió estrangera», ara bé, va explicar que encara que la oferta del país pot ser competitiva, «a vegades no n'hi ha prou» i va manifestar que «hi ha una sèrie de problemes d'agilitat».

Per aquest motiu, Tomàs va dir que «amb les noves lleis hem de ser molt àgils, això és el que no hem acabat d'assolir del tot». En aquest sentit, va dir que creu que el Govern hi està treballant, «i que ja ho aconseguirà».

Residenciés PASSIVES / El cònsol també va destacar «els canvi en les residències passives» que va valorar de «molt satisfactori, perquè ja seleccionen d'entrada algú que tingui diners per invertir» i que segons ell, també pot ser motiu de l'interès rus. «Amb aquests diners poden comprar actius, xalets, etc. i el permet gaudir de certs privilegis».

Tomàs va afegir que avui en dia totes les lleis estan preparades perquè els russos s'interessin i valorin que «val la pena Andorra per tots els seus avantatges».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT