PUBLICITAT

Els cònsols d'Escaldes tornaran a explicar el projecte Carlemany

  • El comú emplaçarà una reunió de poble el proper 19 de febrer per desmentir les falses informacions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un aparador mostra un cartell de la campanya en contra de la iniciativa d'obrir l'avinguda només als vianants Foto: ÀLEX LARA

el cònsol menor, Marc Calvet, va lamentar ahir a l'ANA que «hem vist com el missatge s'ha anat disgregant i que està sortint informació que no és verídica», referint-se al projecte de convertir l'avinguda Carlemany en una zona exclusiva per a vianants. I va afegir que «no hi haurà cap nou impost que hagin de pagar els veïns per finançar el projecte». Calvet, també va anunciar que «el proper 19 de febrer a les 22 hores farem una reunió de poble per explicar de manera extensa el projecte de l'avinguda Carlemany amb els números i el calendari». El cònsol va insistir en les dificultats amb què topa la corporació local per fer arribar el missatge. I va afegir que no sap si les informacions «que no són del tot verídiques les està difonent l'associació que s'ha creat en contra de la iniciativa, però en tot cas volem explicar de manera pausada tot el que es pretén fer».

De fet, el cònsol menor creu que «serà difícil poder convèncer el col·lectiu contrari a la decisió, tot i que sempre hi hem mantingut el diàleg i ens hem assegut durant hores». I va concloure que « fins i tot els hem proposat de no tancar d'una manera permanent de seguida, sinó fer petites transicions de dos o tres mesos, però tampoc ho han vist bé» .

Confiança en l'experiència / Calvet té el convenciment que «l'experiència farà que canviïn d'opinió». I va afegir –respecte a la demanda que els veïns van fer al cap de Govern perquè intercedeixi en la decisió–, que «no em sembla malament que ho facin». La setmana passada, l'Associació de veïns de l'avinguda Carlemany va enviar una carta al cap de Govern, Toni Martí per demanar-li que intercedeixi en la decisió comunal de convertir Carlemany en una zona exclusiva per a vianants. L'entitat veïnal va manifestat que se sent maltractada per l'equip comunal i va criticar «la seva improvisació i les formes prepotents i antidemocràtiques». Els representants de l'associació es van mostrar convençuts que Martí «ens pot ajudar a aturar aquest despropòsit» mentre consideren que l'actual corporació «està desfent tota la seva herència». A més, també van afegir que la decisió de la corporació no està legitimada perquè no es va presentar en el programa electoral.

Campanya per al no / L'associació de veïns de Carlemany ja té entre 800 i 1.000 signatures en contra del projecte. I va demanar permís al comú per poder penjar pancartes a l'avinguda sota el lema No al tancament, sí al diàleg. La campanya inclou la penjada de 400 cartells en diferents comerços de l'avinguda i carrers adjacents, a banda de la impressió de 8.000 díptics que van ser distribuïts per tota la parròquia i una part de la d'Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT