PUBLICITAT

La remodelació també treurà els cotxes dels carrers col·lindants

  • Els transportistes tindran més zones de carrega i descarrega i un horari
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

Divendres passat, el Comú d'Escaldes-Engordany va rebre l'últim informe de mobilitat, que avala els canvis de circulació que es volen fer per tancar l'avinguda Carlemany, i dona el vistiplau als canvis demanats per Escaldes-Engordany, en el sentit que l'avinguda del Fener, que ara és de sentit de baixada, no canviï tota en sentit de pujada. Així, Mobilitat aprova que l'avinguda del Fener sigui en sentit nord fins al carrer Ciutat de Sabadell (edifici administratiu de l'Obac), i que la resta del carrer continuï en sentit sud. D'aquesta manera, el carrer Ciutat de Sabadell es convertirà en l'encreuament per entrar a la parròquia.

Calvet va explicar que «els canvis funcionen a nivell de mobilitat, ja que no creen retencions en cap punt». I va afegir que «a partir d'ara, cal que els comuns d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Ordino i la Massana es posin a treballar per tal que el carrer del Valira tingui dos sentits de circulació entre la rotonda de la Dama de Gel i la del Punt Quilomètric 0». Una vegada fet aquest canvi de circulació, el cònsol va insistir en que «s'engegaran els altres passos per poder tancar al trànsit l'avinguda Carlemany i procedir a fer els altres canvis de circulació». No obstant això, encara no hi ha una data establerta per a procedir al tancament de l'eix comercial.

Més limitacions als cotxes/ Aquestes actuacions se sumen a les que ja va acordar la comissió de treball per al projecte, com ara acordar una franja horària per a la càrrega i descàrrega de mercaderies i carburants i treure les zones blaves, o sigui els cotxes aparcats als carrers transversals i paral·lels a l'avinguda, cosa que obligarà a aparcar els vehicles als pàrquings comunals, horitzontals i subterranis. La finalitat d'aquesta iniciativa és facilitar la feina als transportistes que podran carregar i descarregar de les vuit a les onze del matí, per proveir els establiments comercials, els hotels i restaurants o els edificis d'habitatges .

El gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, Víctor Filloy, va explicar que «es retirarà la zona blava dels car­rers perpendiculars a l'avinguda i també la dels carrers paral·lels, l'avinguda del Consell de la Terra i l'avinguda del Fener». Cosa que «potser no seria necessària» va afegir tot i celebrant però, l'establiment d'un horari de carrega i descàrrega, que «tot i que es vol unificar arreu del país, la majoria de parròquies encara no n'ha determinat les franges horàries per als transportistes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT