PUBLICITAT

L'accés a França i al Coll del Pimorent estan oberts

  • La RN-22 va tancar dissabte a causa de la neu i del fort vent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la nevada d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

La carretera RN22 entre la Croisade i la frontera amb Andorra va quedar ahir reoberta al trànsit, poc abans de les 16 hores, després que tanqués a causa del fort temporal de neu i de vent, dissabte a primera hora del matí. Tal com van informar des del Centre Nacional del Trànsit, les autoritats franceses van comunicar la reobertura, juntament amb la del Coll del Pimorent, tot i que ahir a la tarda era necessari circular amb equipaments especials en ambdues vies. D'altra banda, a l'interior del país va quedar tancat el port d'Envalira, per a la qual cosa es podia circular gratuïtament pel túnel. També eren necessaris equipaments especials per circular a la CG2 a partir de Canillo i la CG3 a partir del quilòmetre 21.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va informar a l'ANA que inicialment les autoritats franceses havien previst l'obertura abans de les 15 hores, però finalment es van allargar una mica els treballs de neteja de la carretera i de tirs d'allaus controlats. D'altra banda, Areny va informar que a Andorra durant la jornada d'ahir diumenge també es van fer baixar allaus a Arinsal, Soldeu, i a la tarda també als accessos d'Arcalís.

Fins a aquest diumenge s'havien acumulat entre 50 i 60 centímetres de neu nova a les cotes altes, tot i que segons les informacions facilitades per Vallnord el gruix podria arribar fins als 80 centímetres. Ahir encara podien produir-se nevades febles cap al nord del país, i la previsió indica que de cara dimecres es podria produir una nova pertorbació.

Desviació de vols/ Els vols dels turistes amb destinació a Andorra que inicialment havien d'aterrar ahir a Tolosa es van desviar a l'aeroport de Barcelona per poder arribar a Andorra pel sud del país. El propi ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va comunicar aquesta decisió al president de la Iniviativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, així com a l'Oficina de Turisme de la població. Quatre vols i prop de 630 turistes van quedar afectats pel temporal. Es tracta dels vols de la companyia Thompson Airways que havien d'assegurar el transfert dels turistes que començaven les vacances i arribaven a Tolosa; i la sortida dels que les acabaven, des del mateix aeroport. Finalment, l'operació es va fer des de l'aeroport de Barcelona juntament amb un altre vol d'Air Lingus amb turistes irlandesos, segons va informar el Govern en un comunicat. Els passatgers de dos vols de la companyia Easy jet, amb destinació Andorra que van aterrar a Tolosa en tractar-se de vols directes, també van arribar ahir a Andorra pel sud del país, després de travessar el túnel del Pimorent, la Cerdanya i continuar el trajecte per la N-260 fins a la Seu d'Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT