PUBLICITAT

L'objectiu als Mundials és situar-se entre els 30 primers a cada cursa

  • Gutiérrez, Vidosa i Esteve repeteixen, mentre que debuten a la màxima competició Oliveras, Verdú i Ruiz
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mireia Gutiérrez, durant una prova de la passada Copa del Món disputada a Courchevel Foto: ALAIN GROSCLAUDE / ZOOM AGENCE

Des de demà i fins el pròxim 17 de gener, l'estació austríaca de Schladming acollirà els Campionats del Món d'esquí alpí, amb la presència de sis andorrans, segons la llista definitiva que va fer pública ahir la Federació Andorrana d'Esquí. Els elegits finalment han estat Mireia Gutiérrez com a única representant femenina, i Kevin Esteve, Marc Oliveras, Joan Verdú, Nil Ruiz i Roger Vidosa. La primera cita per als andorrans serà el dia 6, amb el supergegant masculí en què competiran Kevin Esteve i Marc Oliveras. Precisament Oliveras, juntament amb Verdú i Ruiz, debutaran a la màxima competició de l'esquí mundial. L'objectiu de la FAE, segons va dir ahir el director tècnic, Carles Visa, és situar-se entre els 30 primers a cada cursa. Amb tot, l'exigència per a Mireia Gutiérrez és entre les 25 a la disciplina d'eslàlom.

Els primers en obrir la presència andorrana a Schladming seran Esteve i Oliveras, que competiran al supergegant dimecres 6 de febrer. Després arribarà el torn per a Gutiérrez a la supercombinada del dia 8, que no tornarà a competir fins el 14 (gegant) i el 16 (eslàlom). Ja el dia 9, el descens per a Esteve i Oliveras, i el dia 11 aquests dos tornaran a competir, ara a la supercombinada. Així mateix, Oliveras tindrà una altra cursa, el dia 14, quan farà amb Verdú, Vidosa i Ruiz el gegant FIS que donarà l'opció de classificar-se per a la prova mundialista, que serà el 15. Hauran d'entrar entre els 50 primers per guanyar-se la plaça. «Tots haurien d'entrar entre els 50», va manifestar ahir Visa. Els 50 millors del món ja hi són. Així mateix, Ruiz disputarà el dia 16 l'eslàlom FIS amb aquest mateix sistema.

DEBUT PER A VERDÚ, OLIVERAS I RUIZ / Aquesta cita amb els Mundials suposarà l'estrena en la màxima competició de tres dels sis andorrans. Joan Verdú, Marc Oliveras i Nil Ruiz debutaran en una cita de la màxima exigència, amb diferents arguments. Oliveras ja sap el que és la Copa del Món, així que no serà un canvi excessiu, però sí ho serà per a Nil Ruiz, que porta una temporada gris amb dificultats per acabar moltes curses, i també per a Verdú, que és la gran promesa de l'esquí del Principat. «Joan ha d'agafar experiència, rodatge, seran uns Mundials d'aprenentatge per ell», va dir Visa ahir.

COPA D'EUROPA / Ahir va finalitzar a Mt. Pora (Itàlia) la prova del gegant de la Copa d'Europa que el dia anterior, dissabte, només va poder celebrar-se la primera mànega per culpa del mal temps. Així, després de les dues mànegues, Roger Vidosa va estar finalment 41è després de classificar-se dissabte per a la ronda final en la 50a plaça.

Vidosa va marcar 65,15 punts FIS amb un temps de 2min 12,39s, mentre que el millor de la cursa va ser el francès Victor Muffat, amb 2min 04,14s. Vidosa va fer dissabte una primera mànega amb un crono de 1min 14,46s que li va atorgar la 50a posició parcial. Ahir, en la segona mànega, va aconseguir un temps de 57,93s, situant-se finalment en la 41a posició. Joan Verdú, per la seva part, no es va classificar entre els 60 primers en la primera mànega disputada el dissabte, i per tant ahir no va participar en la segona. Ahir, a més, s'havia de disputar també la prova de l'eslàlom d'aquesta Copa d'Europa a Mt. Pora, però finalment va estar suspesa.

andorra venç a la COPA PIRINEUS / La Copa Pirineus de Freestyle (ski i snowboard) va ser per a la selecció d'Andorra. La prova, disputada al Sunset Park Peretol de Grandvalira durant el cap de setmana tot i les dificultats del temps, va estar organitzada per l'Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig. Andorra va sumar 1.841 punts, pels 1.232 de Catalunya, i els 1.272 de França.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT