PUBLICITAT

Bellés i Balet, la parella júnior més ràpida a l'Altitoy

  • El duet hispanoandorrà venç en les dues curses sota un temps irregular
EL PERIÒDIC
Luz-Saint Sauveur

Periodic
Bellés i Balet, al fons, en un tram urbà de la cursa de dissabte a l'Altitoy Foto: fam

La júnior de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Inka Bellés està intractable aquesta temporada i aquest cap de setmana ho ha tornat a demostrar imposant-se en la seva categoria, fent parella amb l'espanyola Laura Balet, en l'Open Altitoy, la primera prova de la Challenge Grande Course que recull les carreres de més prestigi del Món. Bellés, que la pròxima setmana serà seleccionada per anar als Mundials de Pelvoux, arriba en un gran estat de forma i després de tenir un ple de podis en totes les carreres que ha disputat fins ara en aquest curs.

Vist el perill d'allaus i la gran quantitat de neu que hi havia en la frontera pirinenca entre el País Basc i França l'organització va decidir canviar els recorreguts i el B, al qual hi era l'atleta de la FAM, constava de 13 quilòmetres el dissabte i 13,5 el diumenge, amb uns 1.500 metres de desnivell tots dos.

Dissabte la jornada es presentava complicada perquè la neu va reaparèixer a Luz-Saint Sauveur –on era la sortida- quatre hores abans de la prova i es van haver de redefinir els traçats en cotes no superiors als 2.000 metres per garantir la seguretat dels participants. Bellés i Balet van començar a marcar distàncies amb les seves rivals ja el primer dia, guanyant amb més de deu minuts de diferencia respecte de la segona parella júnior de fèmines.

Ahir el dia s'ha aixecat amb sol després d'una forta nevada caiguda durant tota la nit. Bellés i Balet van dominar de nou de principi a fi fins creuar la línia de meta com a guanyadores.

En la categoria sénior els guanyadors van ser els gals Matheo Jacquemoud i William Bon Mardion en homes i la catalana Mireia Miró i la francesa Laetitia Roux en fèmines.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT