PUBLICITAT

Cornella anuncia la dimissió de tots els seus càrrecs públics

  • El polític renuncia a la secretaria d'organització del PS i a la conselleria del comú de la capital
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Cornella va explicar els motius de la seva renúncia als seus càrrecs al PS i al comú de la capital, ahir a Anyós. Foto: ÀLEX LARA

Marc Cornella va anunciar ahir la seva dimissió irrevocable com a secretari d'organització del PS i com a conseller de la minoria del Comú d'Andorra la Vella, arran de la seva detenció per un presumpte delicte de consum de drogues en el marc de l'Operació Dalton. Cornella va lamentar que s'hagi exposat la seva persona a l'escarni públic, assegurant que «el tracte ha estat cruel, se m'ha llençat a les bèsties, se m'ha jutjat i se m'ha condemnat sense donar-me l'opció de defensar-me davant dels òrgans competents, com qualsevol altre ciutadà amb independència del càrrec que ocupi». Cornella va donar la cara en una compareixença en la que no va permetre preguntes dels periodistes i on va estar acompanyat per una trentena de familiars, amics i companys de partit

Cornella, que no va aclarir la implicació que va tenir en l'afer, va criticar que en un cas de secret de sumari «hi hagi filtracions aprofitades per a dirigir a la premsa segons interès polític», que hi hagi «determinats càrrecs públics i persones privades que gaudeixin de padrins i d'altres siguin perseguits», i va acusar a alguns mitjans de comunicació «de manipular la informació segons els interessos dels seus accionistes».

repàs de la seva vida / Durant la compareixença, en la qual va fer un repàs de la seva vida acadèmica, professional i de la seva trajectòria política, va assegurar que sempre ha mantingut uns comportaments «íntegres i coherents», i es va definir en l'àmbit polític com «una persona que escolta, reflexiona i raona».

Així, va lamentar que «s'hagi exposat la meva persona a l'escarni públic, justament per la meva faceta pública», i va assegurar que «el tracte ha estat cruel, se m'ha llençat a les bèsties, se m'ha jutjat i se m'ha condemnat sense donar-me l'opció de defensar-me davant dels òrgans competents com qualsevol altre ciutadà amb independència del càrrec que ocupi». També va afegir que hi ha hagut gent que «han tingut la gosadia de dir-me que no era res personal, quan tots sabem que es poden presentar les notícies de moltes maneres». Cornella va dir que es queda amb la gran quantitat de mostres de suport rebudes, que el van fer «emocionar i plorar» i que no es va sentir mai sol. I va assegurar que dimiteix perquè no pot més, està esgotat, i perquè està en política per aprendre i millorar, i no pas per personalismes, lluites brutes o per fomentar la hipocresia.

Cornella va dir que li sap greu presentar la dimissió per la gent que li ha donat suport, i per no poder seguir amb els projectes engegats en el partit i com a oposició al Comú d'Andorra la Vella. Tot i això, considera que no pot complir amb eficiència amb les seves obligacions quan els esdeveniments d'aquesta setmana «han generat una pèrdua de confiança envers la meva persona», i no vol perjudicar cap institució pública ni cap partit polític, després «de la degradació que ha patit la meva imatge personal».

Finalment, va dir que és conscient que moltes persones «s'alegraran pel fet que plegui i d'aquesta situació», però va assegurar no sentir-se derrotat, sinó «trist, esgotat i decebut», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT