PUBLICITAT

El comú disposarà d'un edifici de set plantes a Sant Antoni

  • Aquest any s'iniciarà la part d'estructura de l'edifici, gràcies a la permuta amb un privat
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
La façana de l'edifici actual que acull les dependències del Comú de la Massana. Foto: TONY LARA

El Comú de la Massana disposarà d'un edifici de set plantes a l'avinguda Sant Antoni gràcies a la permuta realitzada amb un propietari privat. Així, amb la declaració d'alienabilitat aprovada ahir per unanimitat en consell de comú, i que en breu es publicarà al BOPA, s'ha iniciat la fase prèvia que permetrà realitzar la permuta amb un privat que disposa d'un terreny adjacent al que té en propietat patrimonial el Comú de la Massana a l'avinguda Sant Antoni.

En concret es va aprovar declarar l'alienabilitat del subsòl d'aquesta propietat comunal, amb la finalitat que es pugui permutar i a canvi, amb el valor del subsòl, iniciar la construcció de l'estructura de l'edifici comunal. La proposta amb què es treballa és que el privat es pugui quedar el subsòl del terreny per poder ampliar la zona que té prevista d'aparcament en el seu projecte. A canvi, el privat es farà càrrec de la construcció de part de l'estructura del nou immoble comunal que constarà una vegada acabat de planta baixa i sis pisos.

D'altra banda, el comú va recordar que el pressupost comunal aprovat per al 2013 ja preveu una partida d'inversió de 92.000 euros perquè la corporació pugui acabar l'estructura de l'edifici. Es preveu que l'estructura estigui bastida a finals d'any i durant aquest any se'n decidirà l'ús més adequat. En aquest sentit, el cònsol major, David Baró, va deixar clar que l'objectiu a curt termini no és ampliar instal·lacions comunals sinó aportar més valor afegit a la parròquia, amb un projecte que s'està treballant i que primer es vol exposar als membres de la minoria.

ALTRES ACORDS/ D'altra banda en la sessió de comú també es va aprovar establir l'obligació que els bars i restaurants instal·lin cendrers a l'entrada dels locals, per evitar que es llencin burilles de cigarreta al carrer. En el cas que els cendrers es col·loquin a la via pública, s'haurà de demanar autorització al comú. Els titulars dels establiments seran responsables de la neteja de tot l'espai, tant la part privada com la part de voravia que es vegi afectada.

Un altre punt destacat va ser la creació d'una comissió de treball permanent entre el Comú de la Massana i l'associació Carisma, per tirar endavant conjuntament diferents projectes socials. Finalment, en la sessió d'ahir van jurar el seu càrrec la directora de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Anna Viaplana, i el guarda forestal, Àlex Mata.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT