PUBLICITAT

La Fundació Claverol i la Seu difonen la cultura

  • L'objectiu és donar a conèixer el patrimoni i la memòria històrica
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Batalla i Josep Claverol després de signar el conveni, ahir Foto: ANA / A. R.

La Fundació Valentí Claverol i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell van signar ahir un conveni de col·laboració pel qual la Fundació cedeix sense cap cost una còpia de lectura del fons Amadeu Bordalba que es podrà consultar a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. Els encarregats de fer la signatura van estar l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president de la Fundació, Josep Claverol.

Aquest fons el va adquirir la Fundació el 7 de juny passat i conté 258 fotografies d'Andorra, la Seu d'Urgell i la comarca. El seu director general, David Claverol, va explicar que «vam pensar que seria útil que els usuaris de l'Arxiu Comarcal poguessin accedir i facilitar així la feina de recerca, ja que es tracta d'un fons molt buscat, amb una gran riquesa històrica i cultural». El conveni, però, no s'acaba només amb aquesta cessió, sinó que s'obre una via «de diàleg formal» i obert a d'altres activitats que en el futur s'aniran perfilant, segons Claverol, informa l'ANA.

Per la seva banda, Batalla va agrair la bona predisposició per part de la Fundació per «acostar a la gent de la Seu i la comarca una part del seus fons». Va explicat que la relació entre l'Ajuntament i la Fundació «s'ha anat gestant en els darrers temps per tal de buscar moments de col·laboració» i «ens va semblar que com a Ajuntament valia la pena aquest conveni que comença amb aquest primer pas».

noves accions / Segons Batalla l'acord «ens dóna marge per pensar en noves accions que ajudin a difondre la cultura, el patrimoni i la memòria històrica a través del llegat de pioners de la fotografia que van voler immortalitzar» la Seu i la comarca.

Aquest és el segon conveni de col·laboració que la Fundació Valentí Claverol signa, tot i que difereixen pel que fa al seu contingut: el primer és d'assessorament cultural amb el Comú d'Andorra la Vella. El director general de la Fundació va explicar que «sempre ens agrada fer acords amb gent amb qui treballem molt bé, és el cas de l'Arxiu Comarcal i de l'Ajuntament, per tirar endavant projectes de caire cultural».

Claverol també va indicar que l'acord amb l'Ajuntament des de la Fundació té tot el sentit, ja que «estem parlant que un 12% del total del fons fotogràfic són imatges de la Seu i comarca», i tampoc es va oblidar de remarcar que Valentí Claverol era fill de la Seu d'Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT