PUBLICITAT

Deu anys i més amb Martí

  • El president de la darrera dècada és reelegit per falta de candidats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jaume Martí s'expressa en un acte de l'any passat a la seu del COA Foto: TONY LARA

A l'abril del 1971 es van aprovar els estatuts del Comitè Olímpic Andorrà (COA), el primer pas abans de què fos acceptada quatre anys més tard com a membre de ple dret del Comitè Olímpic Internacional. Isidre Baró va ser el president de la primera junta i va durar en el càrrec ni més ni menys que 33 anys. Lluís Molné va agafar les regnes al 1997 i el seu relleu va durar un periple i mig, és a dir, fins el desembre del 2002.

Per aquelles dates un dels vocals de la Federació Andorrana de Vela, Jaume Martí, acabava de complir 52 anys i va tenir el millor regal d'aniversari que podia imaginar: entrar en la història del COA com a tercer president i a dia d'avui encara no s'ha escrit el nom del quart.

Justament per aquestes dates es compleix una dècada del seu mandat i de nou pel seu aniversari –el 20 de desembre– però ara el 62è, ha sortit reelegit com a president del COA en ser l'única llista que s'ha presentat. Martí compleix deu anys en el càrrec i els que li queden, amb la quarta candidatura que afronta per complir.

S'envoltarà de pràcticament les mateixes cares que van formar junta entre el 2009 i el 2013, amb Manel Fernández com a secretari general, Jacint Risco i Albert Coma com a vicepresidents, Josep Antoni Guerra com a tresorer i Aitor Osorio, Lluís Torralba, Eva Rodríguez, François Garcia, Ferran Riu i Jordi Verdaguer com a vocals.

Amb Martí al capdavant del COA Andorra ha viscut diferents episodis que l'han anat situant en el panorama esportiu internacional, amb cites de pes com els Jocs dels Petits Estats 2005 en el seu segon mandat o l'acceptació com a membre del Comitè dels Jocs Mediterranis en el darrer. Per als pròxims quatre anys té com a línies mestres una comissió tècnica ja creada i que decidirà de manera més exhaustiva quins atletes tricolors aniran als Jocs dels Petits Estats, també treballarà perquè les dones tinguin més presència en l'esport d'alta competició i perquè que el Principat tingui una assemblea de Comitès Olímpics Europeus o de l'Associació de Comitès Olímpics Nacionals. La crisi no permet gaire més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT