Ford Burgos s'emporta la Copa del Príncep davant el River

• Amb 24 segons encara per jugar, les diferències s'havien reduït fins als tres punts
river 01 02 2013
Autocid Ford Burgos s'ha proclamat avui campió de la Copa del Príncep de bàsquet en vèncer per 73-67 al River Andorra en un partit que es va decidir en els minuts finals després que l'equip de Peñarroya premés en els últims instants.
     Arribaven a la final de la Copa dels dos millors equips de l'Adecco Or durant la primera volta del campionat i semblava un partit igualat.
     Tot i això, Autocid va començar la trobada amb major intensitat i el seu bon treball defensiu tancant les línies de passada de River Andorra li van permetre agafar diferències amb rapidesa i portar el control del partit.
     En només quatre minuts, i amb dos triples consecutius d'un inspirat Isaac López, el millor del partit, el conjunt local es va posar 12-3, obligant a Peñarroya a demanar temps mort per reorganitzar el seu equip i retallar diferències.
     Els últims minuts del primer quart van ser per a Andorra, que va aconseguir reduir l'avantatge dels locals fins deixar el marcador en 17-14 al final del quart.
     Però la reacció duraria poc, ja que un inici fulgurant de l'Autocid amb tres triples consecutius en els primers minuts del segon quart van posar el màxim avantatge al marcador (29-16).
     A partir d'aquí, l'equip local va baixar el pistó i la seva falta d'eficàcia en la parcel·la anotadora va llastrar el resultat, permetent a l'Andorra retallar diferències, encara que de manera força tímida.
     Els errors ofensius van ser habituals en els dos equips, tot i que, els de Peñarroya van estar més fins i van aconseguir reduir l'avantatge d' Autocid.
     Tot i això, el 37-29 amb què els dos conjunts van marxar al descans semblava una llosa per al River Andorra, que es va veure obligat a treballar durament per intentar prendre les regnes d'una trobada que pintava molt bé per als locals.
     La fórmula funcionava i els homes de Casadevall la van entendre, de manera que després del descans van seguir apostant pel mateix tipus de partit, tancant amb eficàcia el joc interior del River i mantenint l'atenció al rebot defensiu.
     Amb aquest panorama, els de Peñarroya no aconseguien desenganxar, mentre el conjunt local es permetia jugar amb més pausa a la zona interior i mantenir les diferències durant tot el tercer quart, en què a penes es van anotar punts.
     Amb un marcador de 48-39 va començar l'últim i definitiu quart, en què el River ja no tenia marge de maniobra si es volia emportar la Copa a casa i es va posar mans a l'obra.
     Després d'uns minuts de repartiment de cops, dos triples consecutius de Dani Pérez i Marc Blanch intervingut l'últim quart van acostar als de Pañarroya i els van posar a 6 punts dels locals (55-49).
     S'acostaven cinc minuts d'infart a El Plantío, però un cop més, seria Alberto Miguel el que portés la tranquil·litat a la grada anotant un triple que va tornar a col·locar als de Casadevall amb 10 punts d'avantatge, una diferència que ja semblava decisiva .
     Malgrat tot, els errors del Burgos i l'encert de Schreiner en els últims compassos van posar l'emoció i amb 24 segons encara per jugar, les diferències s'havien reduït fins als 3 punts, però un tir lliure d'Isaac lópez, una errada des la línia de triple de Flis i el posterior rebot defensiu de Jeff Xavier van donar la Copa al Burgos.