PUBLICITAT

La secretària de Petrov admet freqüents viatges a Andorra

  • L'Audiència espanyola investiga també els comptes al Principat de l'arquitecta Pilar Gimeno
JOSEP ROMERO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Agents de la Guàrdia Civil porten material intervingut en un dels escorcolls a una seu social de Lloret de Mar Foto:JOAN CASTRO/ICONNA

L'operació Clotilde contra la màfia russa a la localitat catalana de Lloret de Mar continua oberta i cada dia que passa es van coneixent més detalls. Els vincles de la trama amb Andorra van agafant cos. Un element que ho corroboraria és la declaració de la secretària personal del mateix Andrei Petrov, Jessica Oleguin. Davant el jutge de l'Audiència espanyola, Eloy Velasco, Oleguin, a la que se l'ha retirat el passaport, va admetre que sovint els dos feien viatges al Principat amb cotxe per traginar els diners,però va assegurar que ella desconeixia quines eren les quantitats que duien en cada viatge. Aquests diners ingressats a comptes del país podrien ser de més de 50 milions de dòlars, els quals ja han estat bloquejats per les autoritats andorranes, que han col·laborat des del primer moment amb la Guàrdia Civil a petició de la mateixa Audiència Nacional de Madrid. Prova d'aquesta col·laboració conjunta també ha estat el bloqueig de manera preventiva dels comptes al país de l'arquitecta Pilar Gimeno, que feia els projectes de les obres de Petrov, que està sent investigada davant les sospites que estava integrada en la xarxa mafiosa, i a la que se l'imputa també pertinença a organització criminal.

En aquests moments hi ha tres empresonats per aquest cas: Andrei Petrov, el seu cunyat i home de confiança Konstantin Misxanin i l'arquitecta Pilar Gimeno, l'única que es va negar a declarar. En llibertat però imputats hi ha Borís Petrov, el pare d'Andrei; la secretària Jessica Oleguin; el president del club hoquei, Joan Perarnau, l'agent immobiliària Teresa Gimeno, germana de l'arquitecta i el president del club de futbol, Josep Valls.

Un cas a part és l'exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, que actualment és diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya. Petrov en la seva declaració va explicar que Josep Valls i el mateix Crespo el pressionaven perquè patrocinés els clubs, que es veia obligat a fer les aportacions i que quan es va atipar de fer-les va començar a tenir problemes amb les llicències urbanístiques. Valls va respondre sobre la comptabilitat del club de futbol que presideix i que estava patrocinat per Petrov, el qual aportava 30.000 euros cada quatre mesos entre el club d'hoquei i el de futbol. El polític serà citat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva condició d'aforat per diputat .

MÉS IMPUTATS / La llista d'imputats continua incrementant-se. Per avui l'Audiència espanyola ha citat a declarar cinc persones més relacionades amb la trama que encapçalava Petrov, sospitós d'haver blanquejat més de 50 milions d'euros. Els nous imputats són l'economista Joan Ernest Ribas Donato i el gestor de Lloret, José Luis López Morales, que s'encarregaven de portar la comptabilitat dels negocis de Petrov, i tres ciutadans russos, Vladímir Poroixin, Iuri Krixtal i Levgueni Kudriavtsev. Segons El Punt, Krixtal regenta l'empresa Brokks Lloret SL, oficialment dedicada a negocis immobiliaris i d'hostaleria, i Kudriavtsev regenta Consorcio Integral de Servicios Siglo XXI SL, dedicada a la construcció, el sector immobiliari i la gestió d'activitats recreatives, viatges i d'aventura. Poroixin és treballador de l'empresa de Petrov.

La investigació considera que Petrov, que operava a Lloret a través de dues empreses legalment registrades- Development Diagnostic Comany SL (DDC) i Vikser Finkas Management SL -, era el representant a Catalunya d'un ramal de les organitzacions mafioses Solntsevskaia i Solomonskaia, que a Rússia obtenen diners il·lícitament sobretot a partir del frau a la hisenda pública i l'estafa. Petrov tenia un marge d'autonomia important però havia de rendir comptes als seus caps a Rússia. Kanaikín i Nalimov. Petrov, que va començar venen xurros a Lloret de Mar, va arribar a ser propietari d'un centenar d'immobles a la localitat, comptant-hi locals comercials, pisos, pàrquings, restaurants i benzineres, entre d'altres. L'operació policial es va iniciar l'any 2011 i va incloure registres a domicilis particulars i seus socials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT