PUBLICITAT

L'edifici Astra d'Arinsal podria estar acabat l'any 2015

  • El cònsol David Baró celebra l'anunci de l'empresa promotora des de la vessant urbanística i social
JOSEP ROMERO
LA MASSANA

Periodic
Imatge actual del complex d'Arinsal que consta de vuit edificis situats al peu de les pistes d'Arinsal Foto: TONY LARA

El cònsol major de la parròquia massanenca, David Baró va expressar ahir la seva satisfacció per la decisió d’Astra de rehabilitar i finalitzar la construcció dels vuit edificis situats al peu de les pistes d’Arinsal. Baró va explicar que els tècnics estan acabant d’enllestir el projecte de modificació de la construcció per tal de garantir tots aquells elements que tenen que veure amb la seguretat. Segons els seus càlculs la setmana vinent el projecte podria estar acabat i posteriorment passarà a Govern que és qui té la darrera paraula. El cònsol va indicar que ja fa uns dies que un grup d’operaris es troba a peu d’obra per tal d’adequar el complex i poder iniciar els treballs just en el moment que el projecte , de caràcter tècnic, compti amb el vist-i-plau del Govern. En un termini d’entre un i dos mesos les obres podrien començar i al 2015 els immobles ja podrien estar disponibles per a la seva habitabilitat.
El cònsol va manifestar que l’anunci de l’empresa promotora permetrà aconseguir trencar amb l’impacte visual negatiu que produeix l’actual complex. A més es va felicitar per la creació de 300 llocs de treballs anunciats per l’empresa i la possibilitat que 30 immobles es destinen a l’accés a l’habitatge per als joves. Uns pisos de dos dormitoris, amb pàrquing i traster,que podran ser comprats directament per les persones interessades amb la possibilitat de finançament al cent per cent mitjançant una entitat bancària del país.
El Complex Residencial Ribasol Ski Park està format per vuit blocs, dels quals dos situats a peu de pistes passaran a ser propietat del Comú de La Massana i no tindran cap cost econòmic per a la corporació local. David Baró va indicar que de moment no està decidit l’ús que tindran aquests dos blocs.

CONDICIONS D’ADQUISICIÓ / El reglament que la corporació local va aprovar l’any 2011 fixa les condicions per poder accedir a la compra de l’habitatge així com el preu estipulat del metre quadrat. Als joves se’ls ofereixen unes condicions exclusives, com l’exempció del pagament de l’Impost de Transmissions Patrimonials o l’opció de finançament del 100% del preu de compra. El metre quadrat serà de 1.804 euros i el preu del immoble es poden situar al voltant dels 135.000 euros. També hi haurà l’opció de comprar aparcament i traster.
Els joves interessats hauran de tenir uns ingressos màxims de 30.000 euros anuals (36.000 en el cas que siguin parella), no tenir cap altra propietat i no arrendar el país a tercers. El mode d’adjudicació es farà mitjançant un sorteig en el cas que hi hagi més de 30 sol·licituds.

COMERCIALITZACIÓ / Les obres han estat adjudicades a la Unió temporal d’empreses formada per Empub-Cevalls. La comercialització de la venda d’habitatges la portarà a terme la immobiliària Cisa, que treballarà amb altres agències immobiliàries de La Massana i també de la resta del país. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT