PUBLICITAT

S21 admet contactes amb el PS per explorar un acord comunal

  • Frases ha mantingut diversos contactes amb Goya i amb el comitè local
  • La formació recorda que ApC va donar llibertat per a pactes parroquials
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vidal i Frases parlen amb uns padrins durant la campanya electoral del 2007 a Sant Julià. Foto: TONY LARA

L'interès a explorar les possibilitats d'acord entre el PS i Segle21 de cara a les comunals de l'any vinent no solament és dels socialdemòcrates. La formació laurediana també es mostra disposada a estudiar la possibilitat d'un pacte i admet que ja hi ha hagut contactes.

El cap de l'oposició de S21 al Comú, Patrick Frases, va explicar ahir que en els últims mesos ha mantingut diversos contactes amb els socialdemòcrates, l'últim dels quals consistent en una reunió amb el primer secretari del PS, Ferran Goya. Frases va explicar que també hi ha hagut trobades, en l'àmbit parroquial, amb el comitè local socialdemòcrata, però com que "qui finalment hi haurà de donar el vist-i-plau serà la direcció nacional, també hem volgut parlar amb ells". Amb tot, Frases va declarar que encara és massa prematur per parlar de pactes i que no hi ha cap acord tancat, sinó només acostaments.

També el número dos de l'oposició comunal de S21, Joan Vidal, va reconèixer les converses i va descartar que un acostament als socialdemòcrates pugui ocasionar tensions dins d'Andorra pel Canvi, la plataforma a la qual S21 està vinculada en l'àmbit nacional. Vidal va recordar que ApC va decidir fa mesos donar llibertat a les seves parts per arribar acords en l'àmbit parroquial per a les eleccions comunals del desembre de l'any vinent. "De la mateixa manera que està clar amb qui ha de buscar l'acord Units per al Progrés a Encamp, també està clar amb qui l'hauríem de buscar nosaltres", va declarar Vidal, donant a entendre que si bé a Encamp el rival a batre és el PS, a Sant Julià són els liberals d'Unió Laurediana.

Frases, per la seva banda, va desvincular els contactes amb el PS de la relació de S21 amb ApC. Pel cap de l'oposició al Comú, les converses que S21 pugui tenir amb els socialdemòcrates no són fruit d'una relació més o menys tensa amb les altres parts de la plataforma.

De fet, qui més problemes podria tenir a l'hora d'arribar a un acord serien els socialdemòcrates. El PS va decidir fa anys que els pactes a què el partit arribés en l'àmbit parroquial havien de ser els mateixos a què s'arribés en l'àmbit nacional. Això, segons es va explicar des de la direcció socialdemòcrata aquesta setmana, pot ser el principal escull a l'hora de tancar un acord, ja que S21 per ara està vinculat a ApC.

D'altra banda, també hi ha el debat intern de Segle21. Segons alguns membres del partit, la formació pateix el dilema propi de les forces de centre: mentre que alguns dels seus militants s'inclinen per un acostament al PS, d'altres preferirien un acord amb altres formacions més a la dreta de l'espectre polític. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT