PUBLICITAT

Tercera final copera

  • El River es juga a Burgos una nova Copa Príncep, ara a Or, després de perdre les dues anteriors a Plata
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tècnic Joan Peñarroya carrega les maletes a l'autobús, que va sortir ahir a primera hora de la tarda Foto: ÀLEX LARA

el ball de declaracions abans de la final denota il·lusió per part dels dos equips. El River Andorra té al seu davant la tercera final de Copa Príncep en tres anys, però si bé les dues anteriors van ser a Plata, en aquesta ocasió a Or arriba quan tot sembla en contra. El Ford Burgos va demostrar en el partit de lliga que té molts arguments per fer un bàsquet demolidor, i a més juga davant de la seva afició. Contra tot això s'haurà de lluitar. «Si fem bé les coses, podem competir de tu a tu», va assegurar ahir el tècnic Joan Peñarroya abans de viatjar cap a Burgos, on es disputarà el partit avui a les 20.00h (en directe per Teledeporte, RNA, la SER), des del pavelló El Plantío.

«Des que sóc entrenador a EBA sempre he estat a la final de la lliga catalana, i aquí sempre a la final de Copa. A Logronyo fa dos anys vam competir, l'any passat a casa sí que vam fer el pitjor partit del que portàvem de temporada, però tot són situacions diferents, temporades diferents», va dir Peñarroya, que va apel·lar a la «il·lusió i l'ambició» del seu equip. Per al tècnic català, del conjunt castellà li preocupa «tot»: «Té un punt d'experiència que nosaltres no tenim, però ho hem d'intentar compensar. Ells tenen el convenciment de que se senten superiors». Amb tot, qui posa la cordura a Burgos és l'entrenador, Andreu Casadevall: «En una final a partit únic, qualsevol pot vèncer».

EL PARTIT DE LLIGA: 75-86 / Des del club es considera que el precedent, el partit de lliga del 4 de gener, va ser un dia en què el Burgos va tenir molt d'encert, i el River gens. 75-86 per als espanyols. «Ells van estar superencertats», va dir el base Dani Pérez, «i van jugar amb defenses canviants que ens van frenar». Per la seva part, Peñarroya, que va reconèixer haver vist el partit en diverses ocasions per fer un treball exhaustiu, va explicar: «No va ser un bon partit per part nostra des del minut 18. A partir de la tercera falta a Dani (Pérez), el Burgos va agafar distància i en tornar dels vestidors nosaltres no vam tenir el dia». «Aquell partit», hi va afegir ahir abans de viatjar, «demostra que som un equip que si juguem bé, podem competir de tu a tu».

En aquell matx, jugadors habitualment anotadors com Dani Pérez o Marc Blanch, en van fer 10 i 9 punts, respectivament, i en el global d'encert l'equip en va tenir un 51% en tirs de dos i un 30% en tirs de tres, que en xifres exactes van ser set triples encertats, de 23 intents, quan el rival en va anotar 10 de 19 (53%). Una altra dada significativa hi és en l'apartat de rebots, quan el River en va agafar un total de 26, mentre que el Burgos en va atrapar 26 només en defensa, i 34 en total.

SCHREINER, GAIREBÉ AL 100% / En l'apartat de les lesions, o dubtes, el River està net, però des del club assumeixen que Thomas Schreiner no és al 100%, tot i que sí en millor estat de forma que quan va tornar a jugar precisament en el partit de lliga contra el Burgos (15 minuts, obligat per l'acumulació de faltes de Dani Pérez aquell dia) i després de 40 dies fora de joc per un trencament muscular. «En dues setmanes estarà a ple rendiment», va dir ahir Peñarroya. Així mateix, ahir Dimitry Flis va acabar l'entrenament amb gel a un genoll, tot i que sense que fos greu, sinó per precaució, i el que sí té és un problema a l'espatlla per un cop durant un entrenament, tot i que no hauria d'afectar-li de cara a la final d'avui.

MONCASI PODRIA JUGAR, PERÒ TÉ FEINA / Qui ja té el vistiplau federatiu per poder jugar amb la samarreta del River és Albert Moncasi, el fitxatge d'hivern que ja ha tramitat la seva baixa del Lucentum d'Alacant, el seu anterior club. Amb tot, Peñarroya no sembla tenir massa clar el seu concurs avui en la final de Copa, tot i que podria fer-ho durant uns minuts: «Li falta ritme de competició i també ritme d'entrenaments. Això ho sabíem, així que depèn de com es doni el partit, podrà jugar». El que tenen clar al sí del club és que és un jugador de rendiment òptim d'aquí a un temps. «L'hem fet un programa de treball perquè pugui ajudar a un bon nivell d'aquí a dues setmanes», en paraules del tècnic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT