PUBLICITAT

El Borrufa es tanca amb Andorra1 en la tercera plaça

  • La 21a edició abaixa el teló amb 12 metalls, després dels quatre assolits ahir en l'última jornada
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La delegació andorrana, ahir durant la desfilada de la cerimònia de cloenda del 21è Trofeu Borrufa; a la dreta, Kevin Courrieu, que ahir va ser segon al supergegant U-16 Foto: LAIA BUIRA

Ahir va acabar la 21a edició del Trofeu Borrufa, amb la disputa de la competició de supergegant. L'equip d'Andorra1 va finalitzar en la tercera posició final per equips, i amb el Principat amb un total de 12 metalls, després dels quatre assolits ahir en la cita final, abans no és clausurés tot a Ordino, ja al vespre. Espanya1 va vèncer per equips amb 523 punts, seguit per Rússia amb 379, i Andorra1 amb 363. Argentina1, ja en la quarta posició, va acabar més lluny, amb 186 punts.

El resultat més ajustat va arribar ahir en el supergegant U14. En noies es va decidir per només 1 centèsima a favor de l'esquiadora francesa Doriane Escane, per davant de la russa Anastasia Gornostaeva. La millor representant andorrana va ser Claudia Mijares, que va acabar en la 13a posició. Entre els nois, Roberto Pirozzi es va proclamar guanyador, primer podi per al seu país, superant a Hugo Bouhacene i al representant andorrà Mario da Cruz.

Pel que fa a la categoria U16, el representant de l'equip txec, Jan Straka, va completar la seva gran actuació en aquest Borrufa pujant al calaix mes alt del podi en supergegant. La lluita per la segona posició va ser més ajustada, amb l'andorrà Kevin Courrieu i l'espanyol Ibai Linacisoro (vencedor el dia anterior), que van quedar separats per 3 dècimes.

Entre la noies, el triomf en la categoria U16 va ser per a l'andorrana Sissi Hinterreiner. La representant andorrana va signar una gran actuació en aquest supergegant, superant la seva rival directa, la competidora espanyola Anna Oller, en gairebé 1,5 segons. La igualtat va estar per darrere d'Hinterreiner: les quatre esquiadores que es van classificar a continuació van quedar separades per menys de 4 dècimes. Hinterreiner no podia dissimular la seva satisfacció: «Estic molt contenta, no em podia esperar un final del Borrufa tan positiu per a mi».

BALANÇ DE L'ORGANITZACIÓ / Santi López, director de la prova, va comentar les principals dificultats que ha tingut l'organització al llarg d'aquests dies per mantenir la pista en les millors condicions: «Abans de res vull agrair l'esforç que van fer els participants, sobretot els més petits (U14), per competir dilluns passat. Les condicions, tant de la pista com les meteorològiques van ser molt complicades. A partir d'aquí la situació va anar millorant però, en cap moment hem arribat a les condicions òptimes que hem tingut en altres edicions».

També feia èmfasi Santi López en els motius que van ser determinants per no tenir el millor escenari: «La neu que va caure la setmana anterior del Borrufa ens va fer molt mal. A partir d'aquest moment ja vam ser conscients que seria impossible tenir la pista en el millor estat. De tota manera, penso que a partir del dimarts hem anat millorant i els equips en general han valorat l'esforç realitzat».

Del nivell esportiu, López va comentar que poca cosa podia dir: «He estat molt pendent de la pista i no he pogut veure als participants en acció. El que m'agradaria comentar és que, tant de bo en alguna edició puguem tenir als països que marquen tendència en l'esquí, com Suïssa, Àustria, Eslovenia o França-Alps». López assumeix la dificultat de la idea, però es treballarà: «Sóc conscient que això és molt difícil perquè aquests equips tenen el seu calendari de carreres i canviar resulta complicat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT