PUBLICITAT

El Govern licita els treballs de construcció de l'Estadi Nacional

  • Ahir es va obrir un concurs amb contractació ordinària que expirarà el pròxim 1 de març
  • El 15 de juliol del 2014 és el dia assenyalat per acabar les obres, que duraran 15 mesos
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del Camp del Consell amb les màquines treballant al gol del Riu Valira per adequar el col·lector d'aigües residuals, ahir Foto: ÀLEX LARA

La setmana passada van aparèixer les primeres màquines al Camp del Consell per fer les obres del col·lector d'aigües residuals que han de durar un mes i tenen un cost de mig milió d'euros i ahir, el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar la licitació de les obres de construcció de la primera fase de l'Estadi Nacional, que costarà 3,5 milions d'euros més. Aquesta publicació és el punt de partida per obrir un concurs nacional de contractació ordinària en la qual les empreses interessades tindran de termini per presentar el seu projecte fins el pròxim 1 de març.

El designi, redactat per l'arquitecte Julià Call, defineix les partides referents a la construcció d'aquesta primera fase amb cinc trets característics. Un és l'enderrocament de les instal·lacions afectades, que són principalment l'entrada –on és el pàrquing de RTVA–, la graderia actual que hi ha davant el Joan Alay i el Poliesportiu, els sistemes d'il·luminació i reg i els tancaments perimetrals.

El terreny de joc també patirà una reforma i passarà a fer 125 metres de llargada per 77 d'amplada, amb una gespa artificial homologada per les Federacions Internacionals de Rugbi (FIRA-AER) i Futbol (FIFA), que permeti per tant acollir competicions internacionals oficials tant de club com de seleccions en els dos esports.

LA MEITAT DE LES GRADES, COBERTES / Dels prop de 5.000 seients que preveu la nova instal·lació. 3.000 es faran en aquesta primera fase, amb la construcció d'unes graderies en forma de U –que inclou la zona de tribuna en el lateral dels dos pavellons annexos i més seients en els dos gols. Una de les exigències del plec de bases era que no podia haver-hi cap seient a la intempèrie però finalment tan sols la meitat estaran coberts, per una marquesina en el sentit longitudinal del terreny de joc, on s'ha previst també una zona VIP.

També és necessària alguna sortida d'emergència i per tant es farà un pas per a vianants entre l'avinguda de Salou i la Baixada del Molí i en la banda dels pavellons, mitjançant una mena de pont o pasarel·la sobre el riu Valira.

Quant a la il·luminació es fixaran quatre torres d'uns 40 metres d'altura i amb una potència inicial de 500 lux, suficients per complir amb les exigències de FIRA-AER i UEFA.

Per últim s'ha de construir la zona de serveis, que tampoc no serà tan complerta com detallava el plec de bases. Es faran dos vestidors pels equips amb dutxes i sanitaris i no es contempla fer l'espai per a àrbitres i entrenadors, que hauran d'utilitzar els serveis del Poliesportiu i el Joan Alay mentre no s'engegui la segona fase, que sí contempla aquests vestidors a banda de diverses sales de reunions o un gimnàs, entre d'altres.

El projecte de la primera fase preveu que els treballs de construcció de l'Estadi Nacional sigui compatible amb la pràctica del rugbi al llarg dels 15 mesos que han de durar les obres. Hi ha dos períodes d'excepció durant els quals no es podrà fer servir el Camp del Consell, datats també en el BOPA: entre l'1 de juliol i el 15 de setembre d'aquest any i entre el 14 d'abril i el 15 de juliol del 2014, mes en el qual teòricament ja es podrà gaudir de l'Estadi Nacional. Són franges en les quals ni VPC ni Isards tenen compromisos oficials i per tant el neguit per un possible èxode de la família del rugbi ja està resolt. El BOPA diu clarament que pot haver-hi cohabitació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT