PUBLICITAT

Llum verd a la construcció de pisos socials a l'edifici de l'Astra

  • Una Unió temporal d'empreses del país s'encarregarà de les obres del Complex Ribasol Ski Park
JOSEP ROMERO
LA MASSANA

Periodic
Imatge virtual de la rehabilitació dels vuit edificis situats al peu de les pistes d'Arinsal. Foto: EL PERIÒDIC

Tretze anys després que prengués cos el projecte immobiliari de l'edifici Astra, i després d'una aturada total de l'obra que va deixar una estructura de ciment i pilons al paisatge d'Arinsal, la construcció serà reimpulsada i finalitzada en un termini d'una mica més de dos anys, segons ho va anunciar ahir l'empresa promotora. A més a més, Astra reservarà 30 dels habitatges en venda exclusivament a la població jove, de menys de 36 anys. D'aquesta manera es tanca un cicle de confusió sobre l'edifici, i en paral·lel s'obre un punt lluminós per al sector de la construcció, ja que els treballs requeriran de la contractació de 300 treballadors del sector.

COncurs i adjudicació /L'empresa promotora explica en un comunicat difós que després d'haver efectuat un concurs entre diverses empreses constructores andorranes, « l'adjudicació per a la finalització de les obres ha estat a favor de l'UTE Empub-Cevalls. Dels vuit blocs que componen la promoció immobiliària, que ha estat batejada amb el nom de Complex Residencial Ribasol Ski Park, els dos situats a peu de pistes, el bloc I i II, quedaran acabats exteriorment i passaran a ser propietat del Comú de La Massana, sense cap cost per a la corporació, que «hi podrà donar l'ús que estimi escaient».

A més, el bloc , compost de 30 habitatges de dos dormitoris, amb pàrquing i traster, es destina a l'accés a l'habitatge per als joves, amb la possibilitat de finançament al cent per cent mitjançant una entitat bancària del país. La comercialització de la venda dels habitatges serà portada a terme per la immobiliària CISA, que treballarà amb altres agències immobiliàries de La Massana i del Principat.

REGLAMENT / El comú va aprovar el mes de desembre del 2011 el Reglament d'Adjudicació d'habitatges en règim de venda per a joves. Oferirà a tots ells condicions exclusives, com l'exempció del pagament de l'ITP o l'opció de finançament del 100% del preu de compra. El preu estipulat serà de 1.804 euros el metre quadrat, xifres que permetran que els pisos se situïn al voltant dels 135.000 euros, un cost bastant difícil de trobar per a pisos nous a Arinsal. També hi haurà l'opció de comprar aparcament i traster.

Com a condició, els joves hauran de tenir uns ingressos màxims de 30.000 euros anuals (36.000 en el cas que siguin una parella), no tenir cap altra propietat i no arrendar el pis a tercers. Pel que fa al mode d'adjudicació, es realitzarà un sorteig en cas que hi hagi més de 30 sol·licituds.

En el seu dia l'oposició comunal es va mostrar-se molt crítica tant amb el concepte en el que es converteix l'Astra com amb les condicions de compra, a l'entendre que el comú actuava com una mena d'agència immobiliària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT