PUBLICITAT

L'assistenta que va desvalisar la mestressa li tornarà 154.000 euros

  • Els magistrats la condemnen a dos anys de condicional i a pagar el valor de les joies robades
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels models Panthère de la firma d'alta joieiria, Cartier, en or blanc, onyx, brillants i maragdes. Foto: EL PERIÒDIC

El Tribunal de Corts (TdC) va condemnar ahir una assistenta domèstica a dos anys de presó condicional, dels quals dos mesos de presó ferma – que la dona ja ha complert– i a tornar, en quatre anys, els 154.000 euros que va furtar en joies en una de les cases que netejava. Els magistrats van tenir en compte la petició del ministeri públic i de l'acusació particular, d'afegir a la qualificació del delicte de furt continuat amb força en les coses, circumstàncies agreujants com ara l'abús de confiança i la vulnerabilitat de la víctima –demanada per l'acusació particular– en tractar-se d'una persona de 89 anys d'edat en el moment dels fets. El furt continuat amb força es va perpetrar fa poc més d'un any, quan l'acusada va decidir entrar en una habitació de la casa on treballava, que sempre estava tancada en clau. La dona es va procurar la clau per entrar-hi i remenar, i va ser així com va descobrir que la mestressa de la casa hi guardava les joies, cada una en la seva respectiva capseta, en una bossa de viatge.

A poc a poc, i sense que la mestressa –una coneguda comerciant de la plaça Rebés– ho sospités, va anar alleugerint la bossa, prenent cura de deixar les capsetes buides en el mateix ordre que les havia trobat. Així, va anar desvalisant la mestressa de la casa, fins que un dia, aquesta se'n va adonar. La víctima no va dubtar en contactar el seu nét que viu a Barcelona per explicar-li les seves sospites; perquè de primer va pensar que li havien entrat a robar i no va ser fins que va comprovar que les joies continuaven desapareixent, que no va pensar en que el lladre el tenia a casa. Com que tot plegat era difícil de provar, el nét i l'àvia van instal·lar una càmera a l'habitació per agafar el lladre in fraganti. En les imatges que el nét va poder gravar al seu ordinador es veu l'assistenta entrant a la cambra i dirigint-se a la bossa, reiterades vegades. La condemnada va reconèixer els fets però en canvi, la botiga de compra d'or que li va comprar la mercaderia no va ser inquietada, quan es tractava de peces significatives que qualsevol joier pot identificar, com ara un conjunt de Cartier, el mateix que la firma va dissenyar als anys 50 per a la duquesa de Windsor, Wallis Simpson.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT