PUBLICITAT

Absolució per als tècnics d'EMAP

  • La família d'un esquiador que va perdre la vida a Pal reclamava presó i danys
G. G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Corts (TdC) va absoldre ahir els tècnics d'EMAP dels càrrecs d'homicidi per imprudència professional per l'accident que va costar la vida a un esquiador de 37 anys el gener del 2004. Tot i que la fiscalia va retirar els càrrecs contra el cap de pistes de Pal i el director tècnic de l'estació, l'acusació particular els demanava penes de dos anys de presó condicional, i 40.000 euros en concepte de responsabilitat civil més les costes del judici i dels desplaçaments dels familiars de la víctima que era de Cadis.

Ahir el TdC va fallar a favor dels acusats i de la fiscalia que havia retirat els càrrecs perquè durant la vista no es va poder determinar que la senyalització o la protecció d'elements perillosos a la pista, coneguda com del coll de la Botella, presentessin defectes i fossin la causa de l'accident mortal. El cas havia estat arxivat per la Batllia en primera instància, però la família del difunt va recórrer a la instància superior que el va acceptar . No obstant això, la sentència també conclou en un accident fortuït.

El jove esquiador va perdre el control de la seva trajectòria en perdre un esquí que no es va trobar al lloc de l'accident, perquè tal com es va dir al judici, l'esquiador que devia baixar darrera seu, el devia recollir, pràctica habitual entre els esquiadors segons van explicar tant l'advocat de la defensa com el fiscal. A més, l'únic testimoni que va veure l'accident va ser un nen de 10 anys, del qual es va llegir la declaració que havia fet a la Policia, en el judici del passat 21 de novembre.

El nen va veure el tram final de la cursa descontrolada de l'accidentat que va acabar per xocar contra un arbre. L'impacte que va rebre li va ser fatal. Els serveis mèdics de l'estació, alertats per un pister que es va personar de seguida al lloc de l'accident, van intentar reanimar-lo en va.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT