PUBLICITAT

Marín es perdrà Blue Mountain i fa un pas enrere en la Copa del Món

  • El surfista de neu data el seu retorn per al 14 de febrer a Sochi «encara que no estigui al 100% recuperat»
  • Esteve és 74è i Oliveras 85è en el descens,?molt lluny de les seves puntuacions FIS
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marín, amb l'ull encara dret inflat, es toca l'espatlla malmesa, ahir Foto: TONY LARA

Lluís Marín ha rebut un dur revés del destí per a la recta final d'aquesta temporada. El que podies haver estats uns Mundials per tocar la glòria s'han convertit en un petit calvari a nivell de lesions que s'ageganta a nivell esportiu. Perquè el surfista de neu de la Federació Andorrana d'Esquí es perdrà la cita de Blue Mountain d'avui i demà i per tant no podrà puntuar en un escenari que li va ser propici la temporada passada.

Ara fa un any va aconseguir en l'estació canadenca un cinquè lloc que li van poporcionar 450 punts dels 1.420 amb què va poder complir de manera exacta l'objectiu d'acabar el 15è en el rànquing. Aquest any ell mateix ha apujat un esglaó i s'ha fixat finalitzar en el top-ten, tot i que la FAE li exigeix repetir el resultat del curs 2011-2012. Ara, sense Blue Mountain, les opcions de complir l'objectiu s'esvaeixen.

Fins ara havia aconseguit un 11è lloc i 240 punts tant a Montafon –seu nova de la Copa del Món– com a Telluride, on l'any passat havia fet un 19è i 120 punts. Marín estava en clara progressió i sense Blue Mountain tan sols li quedaran en el calendari les proves de Sochi el 14 de febrer, Arosa el 8 de març, Veysonnaz el 15 de març i Sierra Nevada 20 del mateix mes.

TRANQUIL·LITZA ELS NEGUITOSOS / Marín es va fer veure ahir al Principat només arribar d'Stoneham. Havia aterrat a Tolosa a les onze del matí i a les cinc de la tarda apareixia en la roda de premsa convocada a MoraBanc per tranquil·litzar els neguitosos, amb tanta atenció que va atreure pel seu paper als Mundials. Hi havia molta gent preocupada pel seu estat i ell va explicar ahir que no té res greu, tot i que va mantenir els dubtes sobre una data per al seu retorn: «Sochi entra en els meus plans i realment crec que hi estaré. No sé si al 100%, però és important que vagi perquè així podré reconèixer la pista, que és la mateixa que em trobaré l'any que ve en els Jocs Olímpics».

Qüestionat sobre les conseqüències de la lesió va respondre: «De la commoció ja estic millor i l'espatla dreta evoluciona bé. Espero els resultats de la ressonància magnètica però el puc moure millor».

No va negar, però, que tant Blue Mountain com Sochi el perjudicaran en gran mesura en la seva classificació de Copa del Món: «Serà més difícil complir l'objectiu», va indicar amb el cap més centrat en la recuperació.

¿POR A UN GRAN ÈXIT? / Carles Visa, que l'acompanyava, li va dedicar unes paraules d'ànim: «Jo ja el veia al podi al nivell que estava surfejant el primer dia. Va cometre una errada que crec que es deu li falta de confiança per creure's que pot guanyar però de tot s'aprèn, fins i tot els millors han viscut situacions similars i segur que això l'ajudarà a créixer».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT