PUBLICITAT

Els veïns de Carlemany demanen la mediació de Martí en el conflicte

  • L'Associació sol·licitarà en la reunió de la setmana vinent amb el cap de Govern que s'aturi el projecte
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Junta de l'Associació de Veïns de Carlemany exposen la seva posició contrària al projecte del comú, ahir Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern té molt a dir respecte al projecte del Comú d'Escaldes-Engordany de fer per a vianants l'avinguda Carlemany. Al menys així ho creuen els membres de la recentment constituïda Associació de Veïns de la zona els quals van enviar ahir mateix una carta en la que li demanen la seva mediació. Una missiva que va tenir una ràpida resposta. Durant la roda de premsa en què l'entitat va exposar els seus arguments contraris a fer per a vianants l'avinguda, van rebre una trucada del cap de Govern en la que van quedar d'acord per mantenir una reunió la setmana vinent.

CRÍTIQUES AL COMÚ / L'entitat veïnal se sent maltractada per l'actual equip de govern comunal i alhora critiquen «la seva improvisació i les formes prepotents i antidemocràtiques» de la corporació. Consideren que durant vuit anys com a cònsol major de la parròquia, Toni Martí sempre havia defensat que un projecte com aquest no podia tirar endavant si no comptava amb un ampli consens», segons va assegurar la presidenta de l'entitat, Esther Santuré. Els representants de l'associació es van mostrar convençuts que Martí «ens pot ajudar a aturar aquest despropòsit» després que l'actual corporació local «estigui desfent tota la seva herència». També defensen la manca de legitimitat ciutadana que té el projecte donat que no figurava en el programa electoral de l'actual equip.

En la carta adreçada al cap de Govern, apel·len a «la defensa d'una millor organització entre les diferents administracions, evitant així inversions no prioritàries», i l'aposta «per abandonar l'Andorra parroquialista». Per això demanen que a la trobada de la propera setmana estigui present el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, perquè consideren que «no és una qüestió que pugui decidir només un sol comú». Al respecte defensen que el tema és de tal transcendència que ha de tractar-se com un projecte de país, donat que «el turista que ens visita no té perquè saber quina part de la principal arteria comercial correspon a un comú o a un altre», va afegir Santuré. Tampoc es van lliurar de les crítiques els membres de l'oposició comunal, als que se'ls retreu que es posicionin a favor del projecte però que no facin una tasca de control de com s'està fent el procés.

CAMBRA DE COMERÇ / Els veïns també apel·len a una major implicació de la Cambra de Comerç alhora de defensa el seu projecte inicial ara fa dos anys. En el mateix, el tall del trànsit era un opció més entre moltes altres i només es contemplava en moments puntuals. Al mateix temps lamenten que «no aprofitin les reunions per demanar que sigui un projecte conjunt amb la capital».

L'entitat veïnal va considerar que les reunions de la comissió creada per la corporació local per treballar el projecte no són eficients ja que «som uns convidats de pedra en la que tot està pràcticament decidit sense possibilitat de debatre les possibles alternatives», va explicar la presidenta de la Junta veïnal.

CAMPANYA / L'associació de veïns de Carlemany va fer una valoració de la campanya actual, en la que jan aconseguit recollir entre 800 i 1.000 signatures en contra del projecte. A més han demanat permís al comú per poder penjar unes pancartes a l'avinguda sota el lema No al tancament, sí al diàleg. De moment no han tingut resposta. La campanya també inclou la penjada de 400 cartells en diferents comerços de l'avinguda i carrers adjacents, a banda de la impressió de 8.000 díptics que van ser distribuïts per tota la parròquia i una part de la d'Andorra la Vella. Tot això va acompanyat «d'un porta a porta»per informar a comerciants, hotelers i veïns de la seva posició respecta al projecte. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT