PUBLICITAT

La policia deté 14 persones en una operació antidroga

  • Entre els detinguts es troba un càrrec del PS que va quedar en llibertat després de prestar declaració
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La policia mostra bona part dels objectes i de les substàncies estupefaents decomissades en les darreres hores als detinguts. Foto: SFP

L'operació antidroga batejada amb el nom de Daltons s'ha saldat amb 14 detencions i el decomís de 75 grams de cocaïna de gran puresa que, un cop adulterada, hauria tingut un valor de mercat d'uns 9.000 euros. Un dels detinguts en l'operació policial va ser, en un primer moment, el secretari d'organització del PS, Marc Cornella i la seva dona, segons informa l'ANA.

Tots els implicats estarien presumptament vinculats amb el tràfic o el consum de cocaïna, amb diferents graus d'implicació. El batlle instructor va decretar el secret de sumari de les diligències d'investigació que continuen obertes. Set dels 14 detinguts van ingressar al Centre Penitenciari de la Comella, entre els quals no està el conseller de comú que, després de prestar declaració davant el jutge, va quedar en llibertat. .

DETENCIONS / Les primeres set detencions es van produir el passat 24 de gener en el marc d'una investigació judicialitzada, iniciada l'octubre passat. Concretament, els agents van detenir quatre homes i tres dones d'entre 20 i 49 d'edat, de nacionalitats espanyola, portuguesa, andorrana i filipina, tots residents al Principat excepte una dona no resident.

Aquests detinguts van ser posats a disposició judicial el 26 de gener, dia en el que es van dur a terme les altres set detencions: cinc homes i dues dones d'entre 26 i 54 anys de nacionalitats andorrana i espanyola també residents al Principat, que van ser posats a disposició judicial diumenge passat.

Durant l'operació policial es van decomissar 75 grams de cocaïna, així com més de 3.000 euros en efectiu destinats a la compra de droga, entre d'altres objectes relacionats amb l'assumpte. La cocaïna decomissada, que era de gran puresa, una vegada adulterada hauria tingut al mercat un preu aproximat de 9.000 euros.

El Periòdic ho va avançar / A l'edició del divendres passat, EL PERIÒDIC ja va informar de l'operació antidroga que estava portant a terme la policia del Principat. Fins aquell moment hi havien cinc detinguts, però se n'esperaven més, ja que després de temps d'investigació la Policia va procedir a fer diverses detencions en una operació important contra el tràfic de droga, concretament de cocaïna procedent d'Espanya. Entre els detinguts es troba l'home que feia de correu i que transportava la cocaïna des d'Espanya per a Andorra per distribuir-la per a tràfic intern.

Tots els detinguts són andorrans o residents, i fonts de la Policia van qualificar «d'important» aquesta operació, que encara no s'ha donat per tancada.

La policia ha batejat aquesta operació antidroga amb el nom Dalton, una descripció que ha fet servir en alguna ocasió el cos policial espanyol per parlar d'actuacions d'aquest tipus. En la majoria dels casos s'ha tractat de la confiscació de quantitats de droga menors i de petits traficants. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT