PUBLICITAT

Petrov tenia comptes al Principat per valor de 50 milions de dòlars

  • El diners es troben ja bloquejats a petició de l'Audiència Nacional espanyola
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de la guàrdia civil retiren documents i ordinadors d'una agència immobiliària de Lloret de Mar Foto: JOAN CASTRO

La petició de l'Audiència Nacional espanyola ja ha estat resolta per les autoritats del país que ja han procedit a bloquejar els comptes que el suposat líder de la màfia russa, Andrei Petrov, té al Principat. Uns comptes que podrien ascendir a més de 50 milions de dòlars, pràcticament el mateix percentatge de diners blanquejats per la trama (56 milions d'euros).

En el cas de l'altre implicat que disposa de capital a Andorra, l'arquitecta Pilar Gimeno, la demana de l'Audiència espanyola es trobaria en procés d'execució.

DECLARACIÓ JUDICIAL / Justament ahir dilluns el jutge va prendre declaració a Madrid a cinc dels sis detinguts en l'operació de blanqueig de diners de la màfia russa a la localitat catalana de Lloret de Mar. La trama estaria relacionada amb Semion Mogilevich, que és una de les deu persones més buscades per l'FBI a tot el món.

Ahir dilluns van declarar davant el jutge que porta el cas a Madrid, l'empresari rus Andrei Petrov, el seu pare Boris. el seu cunyat, l'arquitecta Pilar Gimeno, la seva germana,i el president del Club d'Hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau. El cap de setmana passat el jutge ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària de Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport, sent sotmesa a vigilància policial. Tots ells estan acusats dels delictes contra la hisenda pública, falsedat documental i blanqueig de capitals. Cal remarcar també que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en els pròxims dies o setmanes.

Durant l'operació policial, anomenada Clotilde, es van fer diversos registres en els domicilis i els llocs de treball dels implicats i també es va reclamar a l'Ajuntament de Lloret de Mar informació sobre operacions urbanístiques promogudes pels detinguts, com ara la construcció del centre comercial de l'antiga plaça de braus. El cos policial espanyol va requerir també informació i suports a nombrosos serveis policials i d'intel·ligència estrangers , així com d'organitzacions internacionals com Europol, la participació de la qual va resultar determinant.

L'EXALCALDE / El punt de mira de les investigacions se centra ara sobre la presumpta implicació en la trama de l'exalcalde del municipi, el convergent Xavier Crespo. Suposadament el polític, en l'actualitat diputat, hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament quan estava al capdavant del consistori. Crespo durant aquests darrers dies no ha parat de concedir entrevistes a diferents mitjans de comunicació catalans i espanyols per tal de demostrar que no va rebre cap tipus de comissió de les operacions urbanístiques engegades per Petrov, a través de la societat DDC SL. La Fiscalia Anticorrupció relaciona a Crespo en la trama, ja que podria haver perdonat fins a 134.000 euros a Desenvolupament Diagnostic Company SL.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT