PUBLICITAT

La Massana engega el curs 'Cos de Voluntaris per la Natura'

  • Onze alumnes realitzaran pràctiques de neteja de camins i de jardineria
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

«El projecte del CVN es va posar en marxa perquè a la Massana busquem l'excel·lència en la gestió de camins i la gestió forestal i vanicac detectar una mancança de professionals del sector», va explicar ahir la consellera de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo. A més, el programa també compta amb un fort component social, ja que «es concep com un pla de formació, reorientació i reinserció laborals subvencionat al 100% i adreçat a joves majors de setze anys amb risc d'exclusió social, ja que estan fora del circuit laboral i educatiu».

Ahir mateix ja va començar el curs a l'Escola de Jardineria de la Massana. Els 11 joves seleccionats per al projecte van rebre la benvinguda per part del Cònsol Major, David Baró, que els va instar a aprofitar al màxim les classes ja que «es tracta d'una formació amb una bona sortida professional, necessitem gent formada per gestionar els boscos i camins, tant de la Massana com de tot el país». Baró també va remarcar que aquest projecte es pot tirar endavant gràcies a la implicació del sector públic, el sector privat i les associacions. I és el que el pressupost, de 20.000 euros, ha estat finançat de forma conjunta: el comú aporta 9.000 euros, l'associació Carisma, 6.000 euros, la Fundació Claverol, 2.000 euros, i Assegurances Generals ofereix la cobertura gratuïta als 11 alumnes. A més hi ha altres entitats que s'han mostrat interessades en participar en el projecte.

Els alumnes van ser seleccionats a través del Punt 400 i dels altres centres joves de la Massana, amb la col·laboració del Govern.

A banda de les ineludibles classes teòriques, el curs de CVN, que s'allargarà fins al juny, inclou pràctiques per conèixer el territori i les eines per treballar en el manteniment i gestió dels camins.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT