PUBLICITAT

Cal llegir les clàusules de privacitat de les xarxes socials

  • El sector més vulnerable són els infants i joves
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Crespo, ahir Foto: ANA / N. M.

L'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) es va sumar ahir als actes de celebració del Dia Europeu de la protecció de dades. Amb la voluntat de donar a conèixer els drets i obligacions dels ciutadans en aquest àmbit, l'APDA va celebrar una jornada de portes obertes i va organitzar una conferència titulada Què cal fer per enredar-se ben enredat amb les xarxes socials a càrrec de l'advocat Ramon Arnó. El sector més vulnerable són els infants i joves i se'ls recomana que llegeixin bé les clàusules de privacitat que accepten quan s'uneixen a una xarxa social i que en gestionin bé els mecanismes per compartir la seva informació personal.

Les principals inquietuds entorn de la protecció de dades que existeixen actualment, segons el cap de l'APDA, Joan Crespo, són aquelles relacionades amb les noves tecnologies, i sobretot amb les xarxes socials. Gairebé tots els adolescents estan presents en una o altra xarxa social, i per tant es poden trobar amb problemes o dubtes sobre l'ús que es pot fer de la informació que hi posen, informa l'ANA.

Segons Crespo, els usuaris tenen dret a saber què es podrà fer amb la informació que cedeixen voluntàriament, i per tant a les xarxes hi ha d'haver unes clàusules que s'accepten i que es recomana llegir. El cap de l'APDA va reconèixer que «la majoria da xarxes tenen unes clàusules feixugues de llegir», però va assegurar que és recomanable llegir-les.

Les principals inquietuds dels ciutadans són entorn de les noves tecnologies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT