PUBLICITAT

La dona i la sogra d'Ausàs, imputades en la trama

  • Hi ha vídeos que demostren la implicació de l'exconseller
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
L'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu, Jordi Ausàs Foto: EL PERIÒDIC

La dona i la sogra de l'exconseller de Governació de la Generalitat i exalcalde de la Seu, Jordi Ausàs, detingut a mitjans de juliol de l'any passat per pertànyer a una banda criminal dedicada al contraban i distribució de tabac procedent d'Andorra, també estan imputades en aquest cas.

El fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, va explicar ahir a Efe que les dues estan imputades, juntament amb Ausàs, per lucrar-se d'aquest fet delictiu i que van ser cridades a declarar al desembre en qualitat d'imputades.

Boné va aclarir que encara no hi ha escrit d'acusació del cas, la instrucció es preveu que finalitzi en breu, i que, un cop es tanqui la instrucció, serà l'Audiència Provincial de Lleida la qual fixi la data del judici, que podria tenir lloc d'aquí a uns sis mesos.

Al magatzem / Cal recordar que, segons el fiscal instructor del cas, hi ha vídeos que demostren que Ausàs anava a buscar cada dia tabac al magatzem que funcionava com a centre logístic de la banda.

A més, en el registre de casa després de la seva detenció es va comprovar que tenia una llista amb els preus de venda del tabac de contraban per diverses ciutats i tabac per un valor una mica inferior als 15.000 euros.

Després de la seva detenció, a l'exconseller se li va imposar una fiança de 145.000 euros per considerar que aquesta és la xifra equivalent al valor de la quantitat de tabac que, presumptament, Ausàs va moure entre el 12 de juny i el 8 de juliol del 2012, període en el que va ser sotmès a vigilància.

D'altra banda, també s'ha sol · licitat per a Ausàs i per a la resta dels imputats una fiança civil d'uns 188.000 euros per tal de garantir que el perjudicat pel delicte de contraban, que en aquest cas és l'Estat, sigui compensat pel diners defraudat en el cas que es condemni als imputats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT