PUBLICITAT

Sasplugas, primer podi andorrà en la jornada inicial del Borrufa

  • Les dificultats del temps van retardar les competicions d'eslàlom a Arcalís
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La delegació tricolor encapçala la desfilada del Borrufa 2012, ahir als carrers d'Ordino Foto: TONY LARA

La millor actuació andorrana a Arcalís en el primer dia del 21è Trofeu Borrufa va ser el podi de Jan Sasplugas en l'eslàlom U-16, que va ser bronze, mentre que Sissi Hinterreitner es va quedar a 7 dècimes del podi en la mateixa categoria.

La primera jornada de competició del trofeu andorrà en la categoria U-14 va estar marcada per una meteorologia molt adversa. Precisament la sortida dels més joves es va haver de retardar a causa del fort que feia a primera hora del matí. Nikita Gurianov (Rússia) i Doriane Escane (França) van ser els guanyadors entre els més joves. L'esquiador rus va tenir una espectacular lluita amb el representant espanyol Mikel Linacisoro al que al final va superar per 17 centèsimes. Per la seva banda, Escane va dominar de manera clara les dues mànigues que va disputar, deixant a la seva rival directa a més de 5s.

En U-16, tant en l'apartat masculí com en el femení hi va haver canvis importants entre les dues mànigues. Els més regulars, Jan Straka i Anna Oller, va aconseguir situar-se al capdavant de l'eslàlom inicial. Els cinc competidors que pujaven en cadascun dels podis eren de nacionalitat diferent amb l'excepció de l'equip espanyol que va situar a dos esquiadors en el podi de noies.

El millor representant andorrà de la jornada va ser Jan Sasplugas, que amb la tercera posició, va protagonitzar una excel·lent segona mànega recuperant quatre posicions respecte a la primera. «En la primera mànega he sortit des de molt enrera, he procurat assegurar perquè la pista no estava en les millors condicions. En la segona havia de millorar si volia estar entre els millors i he anat tan ràpid com ha estat possible», va dir ahir Sasplugas. Hinterreitner, la millor de la representació andorrana en les dues mànegues, donava una visió diferent a la seva participació en el Borrufa: «És important el resultat, però també valoro de manera molt positiva la convivència amb esquiadors d'altres països. És sens dubte una gran experiència».

Els participants de U-16 esperen que millori la climatologia i així poder competir en condicions més favorables. La decepció va ser Laura Arnabat, que va finalitzar la primera mànega U-14 a la tercera plaça però no va poder completar la segona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT