PUBLICITAT

Final en la pista més calenta i contra el rival més fort

  • Divendres s'enfronten a El Plantío els dos millors favorits per l'ascens
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Safford llença a cistella en el River-Burgos del 4 de gener al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La lliga Adecco LEB Or s'atura una setmana amb motiu de la disputa de la final de la Copa, el pròxim divendres a El Plantío. Autocid Ford Burgos i River Andorra, els dos millors equips de la categoria, són els que s'han guanyat el dret a lluitar per aquest títol. A Peñarroya i companyia li espera la pista més calenta, amb capacitat per a 2.500 espectadors, i contra el rival més fort de la categoria, que a sobre va guanyar al Poliesportiu fa tres setmanes en l'última jornada de la primera volta per fer-se amb el liderat i guanyar-se el dret tenir a favor el factor pista.

Peñarroya no va dubtar a assenyalar que es tracta d'un títol «que no es juga sempre» però que per al River serà el tercer any consecutiu després de les derrotes del curs passat contra l'Aurtenetxe Araba i de fa dos a la pista del Knet. L'objectiu és ben clar per al tècnic tricolor: «Anem a Burgos a guanyar». Però segons ell el tema del favorit no està gens clar: «El Burgos gairebé sempre ho és, però penso que el River pot guanyar qualsevol partit. Ja es veurà. En la final del Mundial d'handbol [Espanya campiona en vèncer Dinamarca per 35-19] també es parlava d'un favorit i l'altre equip li va passar per sobre. Les finals són sempre diferents».

Peñarroya era l'entrenador en dues darreres finals de Copa i ja sap de què va això. Té les idees molt clares i sap quines són les conseqüències d'aquest partit: «Nosaltres plantejarem el duel com sempre tinc dubtes de què guanyar o perdre no afectarà a cap dels dos equips de cara a la lliga». Sobre la seu, el tècnic manresà no va amagar que «ens hauria agradat jugar-la a casa i davant el nostre públic» però també és cert que el River no coneix la derrota aquesta temporada lluny del Poliesportiu i que el Burgos arriba a la cita després de perdre a casa davant el Lugo, derrota que li ha costat cedir el lideratge en solitari al seu gran rival en la lluita per l'ascens directe després d'onze triomfs consecutius. «No esperava que punxés però això demostra que la lliga és molt competitiva», va dir un Peñarroya que malgrat tot creu que la LEB Or és cosa de dos: «És difícil que qualsevol altre equip pugui ser primer perquè queden deu jornades i la distància [4 victòries més l'average per part del River] comença a ser important».

La sala de premsa de l'Ajuntament de Burgos és l'escenari escollit per fer aquest midgia la presentació oficial de la XXI Copa Príncep, que espera ple absolut a les grades i que a més s'emetrà per Teledeporte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT