PUBLICITAT

Marín: «Ser a Blue Mountain és un enigma, però ho intentaré»

  • El surfista de neu descansa per recuperar-se a temps per a la cita del divendres de la Copa del Món
EL PERIÒDIC
STONEHAM

Periodic
Marín, durant les qualificacions dels Mundials a Stoneham (Canadà), quan va fer el tercer millor temps Foto: AP Photo / The Canadian Press /Jacques Boissinot

Lluís Marín va portar la il·lusió al surf de neu andorrà el passat dissabte quan va disputar les finals del Campionat del Món de boardercross, classificat a més amb el tercer millor temps. A Stoneham (Canadà), tot semblava preparat per veure l'andorrà lluitant per el màxim, però després d'uns vuitens de final magistrals en què es va classificar primer, en els quarts de final, quan manava per davant dels seus rivals, un últim salt en què va perdre l'equilibri el va condemnar a veure com la resta de rivals li passaven per sobre –literalment– i acabava en l'hospital per commoció cerebral (lleu), un tall a una cella i fortes contusions a la part dreta del cos, espatlla inclosa. Ahir es recuperava de l'accident, però ja pensava en el futur immediat: «Jo continuo molt motivat. La pròxima Copa del Món –Blue Mountain, divendres són les qualificacions–és un enigma, intentaré poder anar-hi, però farem el possible per estar al màxim el més aviat possible».

«Em trobo bastant millor que quan he sortit de l'hospital», va dir el surfista de neu, que es trobava «una mica cansat, però bastant millor» després d'estar cinc hores a l'hospital fent-se un Tac i una ressonància per descartar mals majors. El part mèdic parla de contusions i cap punt a la cella en ser un tall superficial. Sobre el que li va passar per perdre l'equilibri, assegura que té un lapsus: «No me'n recordo molt bé». Marín assumeix que la caiguda ha estat per «un excés de confiança probablement, o he dubtat en aquell moment». En tot cas, el dubte que té no li serveix, perquè és sincer en assegurar que la culpa va ser d'ell: «Ha sigut errada meva, sense dubte».

DECEBUT / Tot i finalitzar 21è als Campionats del Món, Marín creu que ha deixat passar una oportunitat molt important per, qui sap, si fins i tot proclamar-se campió del món: «Estic bastant decebut amb com va anar el dia. Va ser un dia en què estava surfejant molt bé, les coses podien haver anat molt, molt bé, i he deixat escapar una bona oportunitat».

En tot cas, el corredor de la FAE té mostres d'agraïment per tot el rebombori creat al seu voltant per aquesta fita esportiva, on realment s'ha vist que podia haver-hi opcions d'aspirar al màxim premi: «Estic molt agraït que se'm segueixi a mi, tant a mi com als esports de neu i especialment al boardercross, i és tot un plaer que hi hagi tanta gent que et doni suport».

CAIGUDA QUAN ANAVA TOT SOL / Marín es va classificar primer de la sèrie 5 dels vuitens de final, i després en quarts de final, en la tercera sèrie, dominava tota la cursa, fins que en la part final va anar a terra quan havia deixat tots els seus rivals al darrera, a uns 10 metres d'ell, i ja era prop de meta. Marín va gestionar l'últim salt però es va desequilibrar, llavors en planxar va rectificar però el gest no va acabar de concretar-se i va caure. Quan estava caient, el corredor italià, Tommaso Leoni, va xocar amb ell i és quan es va obrir la cella, on finalment no va necessitar punts. Com a conseqüència d'aquesta topada, va patir la petita commoció, amb lleu pèrdua de memòria.

Ara cal esperar per veure l'evolució, i si podrà ser a Blue Mountain com és el seu desig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT