Espectacle amb final feliç

• El River descarta el Lucentum de la lluita pel títol i amb la derrota del Burgos se situa de nou líder en solitari
IVÁN MOURE

Dani Pérez avança cap a cistella en un atac del River contra el Lucentum Alacant, ahir al Poliesportiu Foto: TONY LARA

el River i el Lucentum van oferir ahir un magnífic espectacle al Poliesportiu deixant clar que són dos dels millors equips de la LEB Or i amb final feliç per als de Joan Peñarroya, que van aprofitar la derrota del Burgos a Lugo per sumar una catorzena victòria de gran prestigi i recuperar el lideratge en solitari tot just abans d'afrontar la final de la Copa.

El Lucentum va sortir a la pista buscant el joc interior de Rejon i l'ex del Festina Andorra Middleton, que entre tots dos van aportar més de la meitat de punts del seu equip en els primers deu minuts. El River també tenia la seva pròpia arma, Safford, per seguir el rastre a un equip alacantí molt ficat en tasques defensives que s'havia posat per davant en els compassos inicials.

Pablo Sánchez va aportar un triple per deixar les coses com estaven a l'inici (12-12, minut 7) i Blanch, que partia de suplent, va dinamitzar l'atac dels tricolors a més de ser l'encarregat d'anotar tres tirs lliures que posaven per primera vegada per davant al River (15-12, minut 8) i augmentaven un parcial del River que a l'acabament del període s'estendria al 10-3 perquè el Lucentum, en bonus els dos últims minuts del primer quart, van concedir set punts des de la línia de tirs lliures i que va mantenir per davant als de Peñarroya (19-15).

La irrupció de Fernández en el segon quart sí que no s'esperava. Pivot amb pintes de patós, ell solet va anotar en els següents deu minuts 16 punts, va capturar quatre rebots i va carregar Hampl i Flis amb tres personals, per la qual cosa van jugar condicionats la resta del duel. El recital de Fernández va començar amb dos triples seguits i una cistella sota taulells que tornaven a canviar el panorama (21-23, minut 31) i a partir de llavors va produir-se un intercanvi de cistelles que va expirar quan va sonar la botzina del descans. Cap dels dos equips va ser capaç d'anotar-ne dues seguides, reflex clar, juntament amb el 39-40 amb que van acabar els primers vint minuts, de l'emocionant i igualadíssim partit que s'estava vivint en un Poliesportiu a rebentar amb 1.700 espectadors.

La represa va perllongar l'espectacle que s'estava veient i fins i tot el va superar. El River va fer un retoc al seu atac; si fins el descans havia tirat poc i no gaire bé de tres –1 de 10– només sortir va anotar tres triples consecutius i un parcial d'11-4 que li donaven el màxim avantatge fins llavors (50-44, minut 24). A Fernández se li havia apagat l'estel però no era de dubtar que el Lucentum reaccionaria i ho va fer tornant immediatament el parcial (0-7) que el posava per davant de nou (50-51) i novament es va entrar en la fase d'intercanvis constants de cistelles fins encarar els darrers deu minuts amb un 61-61 al marcador.

El patiment era de por, però tal espectacle mereixia l'onada. Un regal d'agraïment que a sobre va esperonar el River amb 63-63. Sí perquè els canells d'Hampl, Wright i sobretot un inspirat i decisiu Blanch van aconseguir un parcial de 10-4 i el River es va escapar de manera seriosa. 78-71, màxim avantatge del partit i quedaven poc més de dos minuts.

Fernández va voler treure de nou el cap per evitar el catorzè triomf dels de Peñarroya però quan va penetrar a cistella es va trobar amb un Maresch volador –a qui per cert treu un cap– que li va fer un barret humiliant i mantenint l'avantatge.

Huertas va clavar un triple a 43 segons pel final que donava vida al Lucentum (80-76) però la derrota del Burgos ja es coneixia el Poliesportiu i el River, que tenia el seu partit a la mà, no va desaprofitar l'ocasió per recuperar el líder en solitari i deixar el tercer lloc a quatre triomfs més l'average. Ara comença una setmana de festa que pot acabar amb el primer títol d'una temporada que ningú vol que acabi mai.