PUBLICITAT

El projecte Leader Gustum suma més participants

  • Estableiz sinergies entre el producte local i els sectors hoteler i comercial
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un dels tallers de restauració organitzats per Leader Gustum Foto: EL PERIÒDIC

El projecte Leader Gustum ja fa poc més d'un any que camina i els seus responsables, el Departament d'Agricultura i el consorci Leader Urgell-Pla d'Urgell amb la participació de 13 grups Leader més de Catalunya en fan un balanç positiu. Asseguren que aquest projecte basat en l'establiment de sinergies entre els productes agroalimentaris locals i els sectors de la restauració, el turisme i el comerç, s'ha consolidat. I que és un referent en la promoció de productes agroalimentaris de qualitat de les zones rurals. Els sis primers mesos del projecte es van fer diferents accions de preparació entre les que destaquen la realització del web i l'elaboració de l'audiovisual Aliments, persones i territori en el qual productors, transformadors i restauradors parlen de les qualitats del producte local i del seu impacte sobre el paisatge, el medi ambient, la cultura i l'economia d'un territori. D'altra banda, cada territori participant va efectuar una diagnosi de la situació del producte local tenint en compte tots els sectors implicats. La fase va concloure amb la presentació del projecte a cada territori. També es van fer nombroses accions de promoció per buscar sinergies entre el sector productiu i la restauració. Al novembre passat es va celebrar un mercat tancat, amb una vintena de productors agroalimentaris del Ripollès, que van tenir l'oportunitat de donar a conèixer el seu producte a uns 50 restauradors de la comarca i les comarques veïnes: la Garrotxa, Cerdanya, el Berguedà, Osona i Bages. Després es va impulsar la iniciativa de que sota el paraigües de Gustum es fessin mercats i fires agroalimentàries. Els propers 24, 25 i 26 de febrer, l'espai del Fòrum Gustum de Girona acollirà uns 40 productors i s'hi faran diferents demostracions i tastos de producte. Gustum acompanya els productors en moltes fires agroalimentàries del territori, com ara la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, la del Trumfo i de la Tòfona de Solsona o la de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, on també es va fer Cicle Gustum, l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT