PUBLICITAT

Futbol sala i futbol en un intens cap de setmana

  • La selecció i el FC Andorra copen l'esport
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jorge Dias lluita per la possessió davant un rival suec, al Serradells Foto: TONY LARA

Si vostè és lector d'aquest rotatiu, agafi amb cura aquesta pàgina perquè avui li mostren tot l'esport que pot seguir durant el cap de setmana, ja sigui al Principat, o fora.

El que sí que li ha de quedar clar és que els esports que dominaran seran el futbol i el futbol sala. La jornada de Promoció Honor de rugbi on hi és el VPC Andorra no es disputa aquest cap de setmana, mentre que el vòlei, amb el CV Andorra com a representant a la Superlliga, descansa també perquè hi ha Copa. Així doncs, el futbol sala és el dominador avui dissabte, amb els partits de la selecció al Serradells i del FC Andorra a Jumilla, i demà serà el torn del futbol, amb la Lliga Nacional en una jornada de Primera Divisió força interessant, però també amb el FC Andorra, que visita el Martinenc pendent de continuar en la lluita per no perdre pistonada.

FUTBOL SALA - La selecció vol tancar el Preeuropeu amb victòria

Diu Xavier De la Rosa, seleccionador nacional de futbol sala, que per a un país com Andorra sumar partits internacionals és el més important. Assumida la no classificació per a la següent ronda del Preeuropeu, la tricolor disputa avui un últim partit, contra Israel, que no és en cap cas una decepció, vist des del punt de vista del seleccionador, sinó una bona oportunitat per insistir en la reivindicació d'aquest esport i, especialment, dels internacionals que tanta il·lusió n'han posat.

El Serradells acollirà el matx a partir de les 18.30h, i ho farà just després del matx entre Suècia i Estònia (16.00h). Aquests dos combinats res tenen en joc avui, perquè els primers, després de vèncer a Andorra dijous al vespre per 2-4, tenen la classificació a la butxaca, mentre que els estonians són a la cua i res més els importa que caure amb dignitat, vist que, al llarg d'aquest Preeuropeu que ha acollit el Principat, han estat, i de llarg, el pitjor equip.

Andorra, per contra, es juga l'honor. Serà Israel l'equip que tindrà al davant, un conjunt que es va imposar dijous a Estònia, però que en el primer partit va caure derrotat contra Suècia, en el que era el primer pas dels nòrdics per ser a la següent ronda. «Estic molt orgullós dels meus jugadors perquè ho han donat tot», va manifestar De la Rosa en acabar el matx contra els suecs, dijous. El seu rostre ja no era el de l'alegria del dia anterior, quan es va vèncer Estònia, perquè la decepció va ser gran. Això avui podria canviar, encara que fos una mica.

FUTBOL SALA - Sense Aitor, però bones vibracions.

El FC Andorra viatja avui a Jumilla per disputar un partit complicat per diferents motius (16.30h). El primer és que el porter titular, Aitor Rubio, no podrà ser-hi per estar disputant amb la selecció el Preeuropeu –i amb una actuació excel·lent, tot sigui dit–, i el segon perquè el rival és d'aquells de la part alta que no vol veure ningú. Amb tot, l'Andorra viatja amb bones vibracions, perquè en l'últim enfrontament contra el Benicarló, ara colíder a la classificació amb els mateixos punts que el Carnicer Torrejón, van estar a punt de donar la sorpresa. Un empat contra un club amb solera a la lliga espanyola com el Benicarló, ha fet pensar al sí de la plantilla, que es pot vèncer qualsevol.

És precisament això el que busca Carlos Sánchez, l'entrenador, que pensa que el primer que han de fer els seus jugadors és creure en les seves possibilitats i assimilar tots els conceptes que, al llarg de la setmana, es treballen.

L'entrebanc de l'absència d'Aitor serà solucionat amb la inclusió del porter Felipe. Tindrà una oportunitat per reivindicar-se, a més davant d'un rival amb nivell, que ocupa la tercera posició a la taula de la Segona Divisió, i que arriba amb números de perill. Vuit victòries, tres empats i quatre derrotes per als murcians, mentre que els andorrans, en la setena posició, sumen set victòries, dos empats i sis derrotes. Però el Jumilla és un equip irregular a casa, i això juga a favor visitant: quatre triomfs, tres empats i una derrota. El ben cert és que, sigui com sigui, la feina serà difícil, però torres més altes han caigut.

ESQUÍ - Bellés venç la Vertical, i avui individual.

Inka Bellés va començar ahir de la millor manera a Alpiniski, la segona cita de la Copa del Món de curses de muntanya que es disputa a Les Maracottes (Suïssa). La corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) es va tornar a refermar entre una de les millors del planeta en la seva categoria amb la victòria en la cursa esprint.

Aquesta cursa constava d'una distància de 600 metres i prop de 50 de desnivell, amb un primer tram a superar amb pells de foca, un altre d'esquí amb constants canvis de direcció, una pujada a peu i finalment un descens per portes enllaçat amb una pujada fent patinatge fins a l'arribada. «Es tractava d'una cursa ràpida i molt explosiva, amb constants canvis de material», explica Bellés, primera per davant de les italianes Natalia Mastrotta i Alba de Silvestro.

Avui la corredora de la FAM tindrà novament com a objectiu assolir una de les tres posicions del podi en la prova individual, caracteritzada per tenir 9 quilòmetres de recorregut, 1.061 metres de desnivell positiu i 1.396 de negatiu. El nivell que està demostrant l'andorrana aquesta temporada la situa entre les millors del món per mèrits propis.

FUTBOL - Primer partit de la segona volta, demà

La setmana passada el FC Andorra de futbol va ser l'únic equip del grup 2 de la Primera Catalana que no va poder disputar el seu partir amb motiu de les fortes nevades que va viure el Principat. Amb el matx contra el Vista Alegre pendent, demà el primer equip viatja a Barcelona per jugar al camp del Martinenc el primer partit de la segona volta. Els resultats dels andorrans no estan acompanyant, tot i que de mica en mica se suma, el ben cert és que la irregularitat està marcant la temporada, i Justo Ruiz sap molt bé que una reacció immediata és el que necessita el seu equip. Això passa per encadenar victòries, objectiu força complicat aquest any, vist el que hi ha.

El Martinenc ocupa la cinquena posició a la taula amb cinc derrotes i tres empats en 16 partits, mentre que l'Andorra és tretzè amb tres empats i vuit derrotes, massa a prop de la part baixa.

FUTBOL - El clàssic Sant Julià contra Pidasa

La recta final de la fase regular de la lliga andorrana en la Primera Divisió ja és aquí. Demà es disputa la 13a jornada, i presenta uns enfrontaments força interessants a la part alta, i sobretot perquè aquesta temporada cada jornada hi ha canvis entre els equips que aspiren a tot. Els duels més importants seran el del líder, Lusitans, que s'enfronta a l'Encamp, la revelació de la campanya, i especialment el matx entre el Sant Julià i el Pidasa Santa Coloma, el clàssic dels últims anys.

Obrirà la jornada aquest partit entre lauredians i colomencs. Serà a les 12.00 de demà al camp d'Alàs. A la mateixa hora, però a Aixovall, el Burger King Inter Club Escaldes posarà a prova una Unió Esportiva Santa Coloma que ja no pot cedir més punts si no vol perdre el ritme dels de dalt. Davant tindrà el cuer, que només ha guanyat dos partits en 12 jornades, i tot i que no té perduda la categoria, és el que pitjor bagatge acumula. Ja a les 16.00, a Aixovall, el FC Encamp s'enfrontarà al Lusitans, en un matx que pot ser interessant depenent de la resposta dels encampadans davant del líder. Tancarà la jornada el partit entre el Principat i l'Engordany, a les 18.00 a Aixovall.

És líder de la lliga el Lusitans amb només un punt d'avantatge sobre el Sant Julià, que al mateix temps té un altre punt sobre el tercer, el Pidasa. Però ja se sap, que aquest any, tot canvia ràpid.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT