PUBLICITAT

Sèries de sis, a favor de Marín

  • Les finals dels Mundials esperen el surfista de neu a partir de les 17.00h, hora andorrana
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín, ahir amb un dels seus rivals, el francès Pierre Vaultier Foto: EL PERIÒDIC

Ahir va ser un dia per entrenar i tenir un contacte amb la pista i comprovar el material. Pere Goicoechea, entrenador de Lluís Marín, va calcular la temperatura de la neu juntament amb altres tècnics, i van determinar quina taula utilitzarà avui Lluís Marín en les finals dels Campionats del Món de boardercross que es disputen a Stoneham (Canadà). Marín, que es va classificar amb el tercer millor temps, ha fet saltar les alarmes al Principat, país que avui viurà pendent del que farà l'esportista que més dalt està portant l'esport del país arreu del món. La cita serà a les 11.00h, les 17.00h a Andorra, en una competició en sèries de sis riders, no de quatre, el que, segons Goicoechea, beneficia el corredor de la FAE: «A ell l'agrada córrer a sis i hi ha molts altres corredors que se senten més incòmodes i d'això se'n pot aprofitar».

Les il·lusions estan desbordades. Cert és que Marín no ha aconseguit res encara, però ser tercer en les qualificacions l'ha donat un aire de protagonista que emociona el món de la neu del país. «Els seus problemes poden ser la pressió que pot tenir per haver fet una tan bona qualificació, i els nervis que puguin provocar-li el fet d'estar en una cursa tan gran», va dir ahir el seu entrenador, que el que espera és que el seu deixeble faci la feina «ben feta»: «Lluís està anant molt ràpid. Somiem i esperem pel millor, i si fem la feina ben feta, estarem contents amb el que surti».

Però hi haurà novetats, com que els -22ºC que hi havia ahir, segons va informar la FAE via Twitter, obliguen a canviar el material: «Hem estat testant l'estructura freda i l'estructura superfreda, i hem vist que la freda és la que va més ràpida i és la que farem servir».

Marín avui s'oblidarà dels problemes d'esquena, el maldecap que l'ha deixat fora de joc unes setmanes de dubtes al Principat, i lluitarà contra el crono i contra els millors del món, des dels vuitens de final i fins on arribi: «Els grans rivals són els cinc primers temps de la ‘quali'», segons Goicoechea, amb noms com Schairer, Pullin o Vaultier, «corredors amb els que està jugant-se els ‘quartos' des de l'any passat». Tot pot passar, perquè com sempre diuen els riders, un toc i quedes fora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT