PUBLICITAT

El Govern no vol entrar en polèmica amb la FAAD

  • Cinca diu que s'està treballant per a la ratificació de la Convenció
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va dir ahir que «no serà el Govern qui entri en un enfrontament o polèmica amb la FAAD per una reunió en particular», responent així a la decisió de la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat de no assistir més a les reunions del grup delegat pel Consell Nacional de Discapacitats (CONADIS). En un comunicat la FAAD deia que havien pres la decisió «principalment perquè encara no s'ha dut a terme la ratificació de la Convenció de els Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats». Segons Cinca les «valoracions han de ser a llarg termini i en base a resultats», així doncs, va voler recordar que el cap de Govern ja va agafar el compromís el 2010 de dur a terme la ratificació del Conveni signat el 2007, i que «els informes del Ministeri de Salut i Benestar ja estan fets i tramesos al Ministeri d'Exteriors perquè els pugui estudiar». Cinca va afegir que el Govern té la voluntat de seguir amb els grups de treball.

Lluis Samper, president de la FAAD, va celebrar que s'hagi avançat en els tràmits, però ahir va insistir en què «porta signat des del 2007 i encara no és una realitat». Samper va voler destacar que el fet que hagin decidit no assistir als grups de treball no vol dir que no participin en el Conadis, del qual va voler subratllar que «es treballa molt», però no necessàriament les propostes es converteixen en «decisions vinculants».

UN ANY DE INICIATIVES / El ministre portaveu va afegir que «també s'ha de ser just amb el que s'ha fet en l'últim any», que, segons va dir, és més del que s'ha fet en els últims cinc.

Cinca va voler recordar que es van crear tres grups de treball, el d'accessibilitat, el d'inserció laboral i el de lleure, i que amb tots tres s'han fet avanços importants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT