PUBLICITAT

Cosan anuncia per a aquest any la modificació de la llei de l'INAF

  • Cinca diu que l'objectiu és reconfigurar tota la legislació del sistema financer
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/MARTA TORT

La directora de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Maria Cosan, va anunciar ahir que durant aquest any es farà una nova actualització de la llei que regula l'organisme, per adaptar-la a les noves necessitats que ha obert l'entrada en vigor de l'Acord Monetari i l'expansió internacional que han iniciat les entitats bancàries. Cosan va fer l'anunci en el marc del jurament de dos nous membres del consell d'administració de l'INAF, David Cerqueda i Armand Pujal, el perfil dels quals va valorar positivament, ja que considera que ajudaran a enriquir l'òrgan. A més, també ha avançat que hi haurà noves incorporacions a l'organisme per fer front als compromisos fruit de l'Acord Monetari.

L'INAF compta des d'ahir amb dos nous membres del Consell d'Administració, David Cerqueda i Armand Pujal, un d'ells per substituir un membre que havia acabat el mandat, per la qual cosa l'organisme s'amplia amb un nou integrant arribant a cinc. Tots dos van destacar l'important paper que ha de jugar l'organisme amb l'entrada en vigor, el passat mes d'abril, de l'Acord Monetari, i van remarca la fortalesa del sistema bancari andorrà, gràcies a la qual no ha estat afectat per la crisi financera internacional.

Cosan va indicar que el repte principal que té l'organisme actualment és complir amb els compromisos a nivell europeu que fixa l'acord econòmic.

De fet, va recordar que aquest es va signar l'abril passat i que tot i que el termini per anar modificant la normativa és llarg, «ja gairebé ha passat un any i cal tenir en compte que hi ha qüestions que s'han de tenir fetes amb 18 mesos i d'altres amb tres anys».

Per aquest motiu, Cosan va agrair que s'hagi ampliat el nombre de membres del consell d'administració, i també va avançar que durant aquest any hi haurà noves incorporacions a l'organisme perquè calen més recursos humans atès el volum de feina a fer, informa l'ANA.

Igualment, la directora va anunciar que s'està treballant per modificar la Llei de l'INAF, tenint en compte que l'última actualització es va fer fa deu anys, i que d'aleshores ençà la perspectiva del sistema financer ha canviat, amb l'expansió internacional, i s'han creat noves necessitats sorgides de la signatura de l'acord monetari. Cosan va assegurar que la modificació de la llei està força avançada i que es presentarà aquest mateix any.

D'altra banda, també va destacar que s'està treballant per tal que l'INAF sigui membre de l'Iosco, l'organisme internacional que agrupa la majoria de supervisors bancaris del món.

Tramitació d'urgència / El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va anunciar durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquesta modificació de la legislació es presentarà la setmana vinent o com a màxim d'aquí dues setmanes i que s'entrarà a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència per tal que la comissió legislativa pertinent la pugui començar a treballar durant el febrer.

Cinca va assegurar que la modificació té un abast més ampli i que té per objectiu reconfigurar i ordenar tota la legislació del sistema financer en dues lleis: una que regularà el règim jurídic del sector, i l'altra per regular-ne els requisits organitzatius i de funcionament. Tot plegat es tira endavant per complir amb els requisits de l'Acord Monetari, que requereix adaptar la legislació andorrana a la normativa europea, per tal que Andorra, a través de l'INAF, pugui ser membre de l'Ioscos. En aquest sentit, la urgència del tràmit es demanarà perquè es vol arribar a l'assemblea de l'Ioscos del mes de maig en disposició que Andorra ja pugui ser admesa a l'organisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT